Sveikatos apsaugos ministras: turime daugiau priemonių tikslingiau valdyti pandemiją, galime atsisakyti agresyvaus judėjimo ribojimo

Sveikatos apsaugos ministras: turime daugiau priemonių tikslingiau valdyti pandemiją, galime atsisakyti agresyvaus judėjimo ribojimo


Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad panaikinti judėjimo tarp savivaldybių ribojimą prastėjant epidemiologinei situacijai šalyje paskatino tai, jog šiuo metu egzistuoja daugiau ir įvairesnių pandemijos valdymo priemonių, tokių kaip platesnio masto testavimas ir vakcinavimas.


„Judėjimo ribojimas mums buvo labai aktualus gruodžio-sausio mėnesiais, kai Lietuvoje praktiškai neturėjome jokių testavimo priemonių. 2020 m. apskritai neturėjome jokių testavimo algoritmų, Lietuvoje nebuvo nei greitųjų antigenų, nei kitų metodų, kuriuos vėliau įdiegėme, nebuvo vakcinų ir vakcinavimo elemento“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė ministras.


A. Dulkys pripažino, kad judėjimo ribojimas yra gana agresyvi ir žmonių gyvenimus apsunkinanti pandemijos valdymo priemonė.


„Jei dabar pažiūrėsime į kitas ES šalis, (...) tai būtent judėjimo ribojimai tarp miestų, regionų yra nuslopę ir vis mažiau šalių šią priemonę naudoja. Vis didesnis akcentas dedamas į tikslinį valdymą, protrūkius, židinius, testavimą ir mėginimą kitomis priemonėmis daryti poveikį virusui, o nenaudoti tokio pakankamai agresyvaus judėjimo ribojimo. Tai yra agresyvi priemonė, sudėtinga ir labai apsunkinanti žmonių gyvenimus“, – akcentavo jis.


„Turime visą laiką reaguoti dinamiškai, lanksčiai ir naudoti tuos tikslingesnius įrankius, ne apskritai visus“, – pridūrė jis.


Vyriausybė nuo trečiadienio nusprendė nebetęsti judėjimo tarp savivaldybių ribojimo.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)