Knygų TOP3 – ką įdomaus perskaityti?

Knygų TOP3 – ką įdomaus perskaityti?


Vakarams vis labiau rudenėjant, vienas geriausių laisvalaikio praleidimo būdų – knygų skaitymas. Tad Savaitė.lt pateikia kelis pasiūlymus, ką įdomaus perskaityti.


Mason Cross „Metas žudyti“


„Tyto alba“


Lietuviškai jau išleistos pirmosios dvi Karterio Bleiko serijos knygos: „Žudymo sezonas“ ir „Samarietis“. Trečiajame trileryje „Metas žudyti“ Bleikas iš persekiotojo tampa medžiojamuoju.
Tai atrodė kaip įprasta užduotis: surasti programų projektuotoją, pavogusį programą „MeTime“; ji turėjo tapti nauja socialinių tinklų sensacija ir atnešti turtus jos savininkui, tačiau… dingo be pėdsakų.


Karteris Bleikas ima sekti projektuotojo Skoto Brajanto pėdomis. Ir tuomet supranta, jog kažkas seka jį patį. Jį pasivijo kruvina praeitis. Prieš penkerius metus Bleikas dalyvavo ypač slaptoje vyriausybės operacijoje kodiniu pavadinimu „Ilgoji žiema“.


Su šiuo daliniu keliai išsiskyrė pasiekus susitarimą: jis tylės apie tai, ką jie veikė, o už tai bus paliktas ramybėje. O jei ne, Bleikas panaudos savo slaptą derybų svertą. Tačiau tokį pat svertą turėjo ir buvęs Bleiko bendražygis Martinesas, su kuriuo buvo be gailesčio susidorota.

REKLAMA


Iš anglų kalbos išvertė Daumantas Gadeikis.

Evelina Savickaitė-Kazlauskė „Kaktusas ar pienė?“


„Tyto alba“


Šiais neramiais laikais vienas iš keturių įvairiausio amžiaus žmonių išgyvena liūdesį, nesaugumą ir nerimą bei kenčia nuo psichologinių problemų. Manoma, jog ateityje su jomis susidurs kas antras žmogus. Ką daryti?


Kaip nesileisti sugniuždomiems – arba kaip atsitiesti ir gyventi toliau? Ar toji vidinė stiprybė, leidžianti išsaugoti dvasinę pusiausvyrą, yra įgimta, ar įgyjama? Kitaip tariant, ar psichologinio atsparumo galima išmokti? Psichologė ir meno psichoterapeutė, konsultuojamojo ugdymo specialistė Evelina Savickaitė-Kazlauskė, dirbanti Lietuvoje ir Jungtinėje Karalystėje, kalba apie psichologinį atsparumą, pasitelkdama pozityviąją psichologiją, savo šeimos ir aplinkos patirtį ir naujausius bei klasikinius mokslinius tyrimus.


Jos vedami galėsite sužinoti, kas vyksta mūsų smegenyse ir visame kūne, kai patiriame stresą ar nerimą, galėsite suvokti, kodėl svarbu daugiau laiko skirti sau, pažinsite savo mintis, jausmus, pojūčius ir elgesį – ir sugebėsite savo kasdienybėje rasti ramybę ir pusiausvyrą.

REKLAMA


Elin Hilderbrand „28 vasaros“


„Tyto alba“


Paplūdimio romanų karalienės Elin Hilderbrand visų knygų veiksmas vyksta ten, kur gyvena pati autorė – Nantaketo kurorte. „28 vasaros“ nukelia į 1993-iuosius, kur du jauni žmonės duoda pažadą, kad ir kas nutiktų vieną savaitgalį per metus praleisti kartu.


2020-aisiais devyniolikmetis Linkas duoda pažadą mamai ir iš rašomojo stalo stalčiaus paima voką, ant kurio parašyta: „Prašau paskambinti“, o viduje – lapelis su telefono numeriu. Linkas suglumęs. Ką sakyti? Ir kas turėtų atsiliepti?


Išgirdęs nepažįstamo vyro balsą Linkas sutrinka dar labiau. Ar gali būti, kad tai tas pats Džeikas Maklaudas, kurio žmona kandidatuoja į prezidentus? Kas gali sieti šį vyrą ir jo mamą – penkiasdešimt vienų metų anglų kalbos mokytoją iš Nantaketo salos? Tai istorija apie pasirinkimus ir jų kainą.


Iš anglų kalbos išvertė Laima Pacevičienė.


Daugiau įdomių ir aktualių straipsnių rasite žurnale „Savaitė“. Jį galite gauti tiesiai į savo namus – užsiprenumeravę arba skaityti elektroninę žurnalo versiją.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)