„Sodra“ pradeda skelbti apie vyrų ir moterų darbo užmokestį įmonėse

„Sodra“ pradeda skelbti apie vyrų ir moterų darbo užmokestį įmonėse


„Sodra“ pradeda skelbti duomenis apie tai, kokias vidutines darbo pajamas įmonėse ar organizacijose gauna vyrai, o kokias – moterys.


Pasak įstaigos, šios savaitės pabaigoje „Sodros“ interneto svetainėje pradės veikti paieškos sistema.


Iki šiol buvo skelbiamas kiekvienos įmonės darbuotojų skaičius, bendras vidutinis darbo užmokestis, atlyginimo mediana ir informacija apie daugiausiai ir mažiausiai uždirbančių darbuotojų vidutines darbo pajamas.


„Įstatymai „Sodrą“ įpareigoja pateikti vis daugiau viešos informacijos apie draudėjus ir jų darbuotojus. Tikime, kad informacija apie darbo užmokestį padeda skaidrinti darbo rinką, mažinti šešėlį ir diskriminaciją“, – sako „Sodros“ direktorė Julita Varanauskienė.


Bus viešinami tų įmonių vyrų ir moterų atlyginimų vidurkiai, kuriose yra ne mažiau negu 8 darbuotojai, o iš jų yra ne mažiau negu po keturis vyrus ir moteris. Pavyzdžiui, bus teikiami duomenys apie įmonę, kurioje dirba 4 vyrai ir 15 moterų, tačiau jeigu įmonėje dirba 2 vyrai ir 18 moterų, tuomet vyrų ir moterų vidurkis skelbiamas nebus.


Nurodoma, kad vertinant vyrų ir moterų vidutinį darbo užmokestį įmonėse reikėtų atsižvelgti į tam tikras sąlygas ir ribotas galimybes. Pateikiant duomenis nebus atsižvelgta, kiek įmonėje dirba vyrų, o kiek moterų. Taip pat nebus atsižvelgta, kokias pareigas toje įmonėje eina vyrai ir kokias – moterys, nors tai gali turėti reikšmingos įtakos darbuotojų užmokesčio vidurkiui.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)