Nuo rugsėjo sostinės darželiuose nebelieka priverstinio pietų miego

Nuo rugsėjo sostinės darželiuose nebelieka priverstinio pietų miego


Nuo šių mokslo metų pradžios Vilniaus darželiuose atsisakoma priverstinio pietų miego.


Tėvams (globėjams) pageidaujant, nemiegantiems vaikams bus siūloma užsiimti ramia veikla netrikdant kitų vaikų poilsio, informuoja miesto savivaldybė.


„Kalbame apie asmenybių ugdymą ugdymo įstaigose, tačiau vaikų auklėjimą vis dar bandome grįsti savo asmeninėmis patirtimis. Skiriasi ne tik kiekvieno vaiko mokymosi tempas ir būdai, bet ir poilsio trukmė bei forma.


Artėjant naujiems mokslo metams, parengėme vaikų dienos poilsio organizavimo gaires sostinės darželiams ir šalia pietų miego vaikams siūlysime ir kitokias dienos poilsio formas“, – sakė Vilniaus vicemerė Donalda Meiželytė.


Anot savivaldybės, poilsio forma turi atitikti vaiko amžių, mažinti stimuliaciją, aktyvumą. Rekomenduojamos individualios, bet ne grupinės veiklos, jų turi būti ne viena, kad vaikai galėtų jas keisti. Tarp poilsio veiklų įvardijamas piešimas, koliažų kūrimas, plastilino, modilino lipdymas, žaidimas su kinetiniu smėliu ir kt.


Tačiau jei nėra sąlygų organizuoti individualių veiklų, savivaldybė pažymi, kad gali būti organizuojamos grupinės veiklos atskiroje erdvėje (pavyzdžiui, salė, sensorinis kambarys, kabinetai ir kt.) ar lauke.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)