G. Landsbergis: tie, kurie dar nori jungtis prie konservatorių, turėtų apsispręsti per mėnesį

G. Landsbergis: tie, kurie dar nori jungtis prie konservatorių, turėtų apsispręsti per mėnesį


Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis neatmeta galimybės, kad prie Seimo rinkimams besiruošiančios jo vadovaujamos politinės jėgos dar gali prisijungti parlamentarų tiek iš mišrios Seimo narių grupės, tiek iš „valstiečių“ frakcijos parlamente.


„Kalbų yra visokių ir su žmonėmis iš mišrios grupės – buvusių „valstiečių“ – ir su pačia „valstiečių“ frakcija“, – „Žinių radijui“ penktadienį teigė G. Landsbergis.


Tačiau, pabrėžė konservatorius, Seimo rinkimams artėjant, politikai, brandinantys mintį jungtis prie konservatorių frakcijos Seime, turi kuo greičiau apsispręsti.


„Langas po truputį užsidarinėja, ir žmonėms, jei jie nori, dabar yra paskutinis metas apsispręsti. Netrukus mes baigsime visus partijos pasiruošimo rinkimams procesus“, – akcentavo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas.


Jo teigimu, laiko apsispręsti liko daugiausiai mėnuo.


„Jei pokyčiai vyktų per keletą savaičių, per mėnesį, gal iki pavasario sesijos, manau, kad tai dar įmanoma. Vėliau partijos tiesiog pradės eiti į rinkimų tiesiąją, visi važiuosime po Lietuvą, kalbėsimės, bus tvirtinami vienmandatininkai, bus tvirtinama programa“, – apibendrino politikas.

REKLAMA


Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki rinkimų gali dirbti su viceministru M. Skuodžiu


Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad pritaria ministerijų jungimo idėjoms, tačiau tai, tvirtina jis, neturi būti daroma skubotai.


Konservatorių lyderio siūlymu, jungti būtų galima Energetikos ir Susisiekimo ministerijas, o be ministro likusi Ekonomikos ir inovacijų ministerija, pasak G. Landsbergio, iki pat rinkimų puikiai gali dirbti su viceministru Mariumi Skuodžiu priešakyje.


„Aš abejoju, ar kas ten dabar labai stipriai jungs ką nors“, – idėją jungti Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos ministerijas penktadienį „Žinių radijui“ komentavo G. Landsbergis.


Jo teigimu, galima būtų kalbėti apie Energetikos ir Susisiekimo ministerijų jungimą.


„Aš manau, kad jungti galima. Taip apsvarsčius, aš labiau manyčiau, kad galima galbūt Energetikos ir Susisiekimo ministerijas jungti – vadinti Infrastruktūros ministerija dėl to, kad jų funkcijos yra kiek panašios. Jeigu mes norėtume siekti mažesnio ministerijų skaičiaus, galima susitarti apie kitų ministerijų tokius jungimus, taupant kaštus ir efektyvinant Vyriausybės veiklą“, – kalbėjo TS-LKD pirmininkas.

REKLAMA


Politiko nuomone, Virginijui Sinkevičiui išvykus dirbti eurokomisaru, iki rinkimų Ekonomikos ir inovacijų ministerija gali dirbti su viceministru M. Skuodžiu.


„Dėl Ekonomikos ir inovacijų ministerijos – yra tikrai neblogų ten viceministrų, kaip ponas Skuodis, kuris atėjęs iš Lietuvos banko su aiškia programa – srities numanymu, išmanymu, aiškiomis pozicijomis. Jo iniciatyva buvo pradėtas Lietuvos, kaip FinTech finansinių technologijų valstybės augimas ir pristatymas bei iškovota ten pergalių. Manau, kad šis viceministras galėtų puikiai laikinai valdyti ministeriją, ką, manau, dabar ir daro ponui Sinkevičiui išvažiavus į Briuselį. Manau, kad ta situacija iki rinkimų tikrai gali tokia būti“, – pridūrė G. Landsbergis.


V. Bako užuominas dėl grėsmių vadina nerimtomis ir neatsakingomis


Gabrielius Landsbergis neatsakingu laiko buvusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako elgesį. Šis trečiadienį mįslingai prakalbo apie galimą neteisėtą informacijos rinkimą vienoje iš nacionalinį saugumą užtikrinančių institucijų ir raštu kreipėsi Seimo valdybą, prašydamas svarstyti klausimą dėl laikinosios tyrimų komisijos sudarymo.


G. Landsbergio teigimu, tai, apie ką kalba V. Bakas, yra labai sunku įvertinti, nes, akcentuoja jis, pateiktos konkrečios informacijos ir faktų yra labai mažai. Politikas abejoja, ar V. Bako pareikšti būgštavimai dėl esą vykusio neteisėto kišimosi į rinkimų procesus ir neteisėto informacijos rinkimo bei jos naudojimo, nepateikiant konkrečių, tą įrodančių faktų, yra atsakingas elgesys.



„Praktiškai neįmanoma vertinti, kai tu nežinai, apie ką kalbama. Nežinau, ar taip daryti yra iki galo atsakinga – arba reikia atskleisti, jei yra kažkas, supažindinti visuomenę, ir tada mes žinotume, ką daryti. O dūmų uždangoje palikti viską... Tai atrodo nerimtai“, – „Žinių radijui“ teigė G. Landsbergis.


Mišriai Seimo narių grupei priklausančiam buvusiam NSGK pirmininkui V. Bakui trečiadienį paskelbus apie galimą neteisėtą informacijos rinkimą vienoje iš nacionalinį saugumą užtikrinančių institucijų, dabartinis komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas šaukia neeilinį posėdį. Jame bus išklausyti Generalinės prokuratūros bei Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovai.


V. Bakas trečiadienį kreipėsi į Seimo valdybą dėl galimai vykusio neteisėto kišimosi į rinkimų procesus, neteisėto informacijos rinkimo ir jos naudojimo.


Buvęs NSGK pirmininkas valdybą informavo, kad vienoje iš nacionalinių saugumą užtikrinančių vykdomųjų institucijų buvo renkama informacija apie žmones be įstatyme numatytų pagrindų bei daromas „galimai neteisėtas poveikis šalies vidaus politiniams procesams“.


Visgi rašte neatskleidžiama, kuri nacionalinį saugumą užtikrinanti institucija turima omenyje.


V. Bakas tvirtina, kad dėl galimai padarytos nusikalstamos veiklos kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), tačiau šių metų sausio 29 dieną jis iš minėtų institucijų gavo atsakymą, kad ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)