Senjorai kviečiami atrasti naujus hobius

Senjorai kviečiami atrasti naujus hobius


Daugiau nei 800 Vilniaus ir Kauno senjorų kviečiami atrasti naujus hobius


2017 m. rudenį pirmą kartą vykęs projektas „Susitikim, mieli senjorai“ šiemet įdomių laisvalaikio veiklų pasiūlys ne tik Vilniaus, bet ir Kauno senjorams. Naujus pomėgius šokdami, tapydami bei kurdami rankdarbius šiemet galės atrasti 807 vyresnio amžiaus sostinės bei Kauno gyventojai. Liepą prasidėsiantys nemokami užsiėmimai truks beveik pusmetį, o registruotis save netikėtose veiklose išmėginti norintys vyresnieji gali jau dabar.


Idėjos autoriaus ir projekto vadovo Edgaro Stanišausko teigimu, itin sėkmingi pirmieji metai paskatino gerokai išplėsti iniciatyvos mastą.


Senjorai kviečiami atrasti naujus hobius


„300 pernai projekte dalyvavusių senjorų patvirtino, kad Lietuvoje nestinga aktyvių ir entuziastingų vyresniųjų. Džiaugiamės, kad šiemet savo kasdienę rutiną paįvairinti galės beveik trigubai daugiau projekto dalyvių dviejuose miestuose. Tikimės, kad ateityje iniciatyvai augant aplankysime ir daugiau senjorų visoje Lietuvoje“, sako E. Stanišauskas.


Senjorai kviečiami atrasti naujus hobius


Kadangi pirmaisiais metais senjorai noriai lankė, o dalis vėliau savarankiškai tęsė pradėtas veiklas, šiemet vyresniesiems naujus hobius atrasti padės jau pamėgta profesionalų komanda. 380 senjorų išmėginti savo jėgas ant parketo galės lankydami sveikatos stiprinimo užsiėmimus – mokydamiesi linijinių šokių su aktore bei šokėja Dalia Michelevičiūte. Tapytojas, parodų kuratorius Linas Liandzbergis 270 vyresniųjų padrąsins į rankas vėl paimti teptuką arba išmėginti tapybą pirmą kartą. 204 senjorai drauge su meistre Kristina Račkauskaite narplios rankdarbių paslaptis.


Senjorai kviečiami atrasti naujus hobius


Pasak pagrindinio projekto partnerio Akių chirurgijos klinikos LIREMA vadovo Mindaugo Socevičiaus „Susitikim, mieli senjorai“ tapo atradimu ir senjorams, ir organizatoriams. Kol vyresnieji drąsiai „nėrė“ į naujus hobius ir bičiuliavosi, projekto komanda stebėjosi jų drąsa ir atvirumu.


Senjorai kviečiami atrasti naujus hobius


„Daug vyresnės kartos žmonių Lietuvoje nedvejodami imasi aktyvių laisvalaikio veiklų, o dalis mielai išmėgintų naujus hobius, jei turėtų tam palankesnes galimybes. Taigi panašios iniciatyvos labai reikalingos ir Vilniuje, ir Kaune, ir kituose miestuose – jos padeda burti ir auginti aktyvių senjorų bendruomenę, kuri gali tapti padrąsinimu tūkstančiams Lietuvos vyresniųjų, nesiryžtančių paįvairinti savo kasdienybę netikėtais hobiais“, – teigia Mindaugas Socevičius.


Senjorai kviečiami atrasti naujus hobius


Vasarą bei rudenį turiningai praleisti norintys senjorai kviečiami jau dabar registruotis ir prisijungti prie projekto, skambindami telefonu 8 60 336 266 arba rašydami elektroniniu paštu susitikim@susitikim.lt.


Pagrindinis projekto partneris: akių chirurgijos klinika „Lirema“.  Projekto partneriai: Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybės, „Aconitum“. Projekto informaciniai partneriai: naujienų portalas 15min.lt, LRT, radijo stotis „Extra FM“, žurnalas „Savaitė“,  „Reklamos arka“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)