Patarimai, kaip iki švenčių atsikratyti papildomų kilogramų

Patarimai, kaip iki švenčių atsikratyti papildomų kilogramų

Iki švenčių liko labai mažai laiko, o jūs norite nustebinti savo draugus bei artimuosius nepriekaištinga išvaizda ir elegantiška apranga. Bet kaip tai įgyvendinti? Ilgametę patirtį turinti trenerė Lina Dranginytė dalijasi patarimais, kurie padės jums iki švenčių atsikratyti keleto papildomų...
4 patarimai, kaip saugiai važinėti dviračiu žiemą

4 patarimai, kaip saugiai važinėti dviračiu žiemą

Važinėjimas dviračiu žiemą gali skambėti kaip pokštas, tačiau Skandinavijos šalyse tai – norma. Ir nors vienas kitas per pusnis pravažiavęs dviratininkas priverčia praeivius kraipyti galvas, tačiau apleisti mėgstamo sporto ar mylimos transporto priemonės šaltuoju metų laiku būtinybės nėra....
Netaktiškas drabužių pasirinkimas įmonės vakarėliui: kaip jo išvengti?

Netaktiškas drabužių pasirinkimas įmonės vakarėliui: kaip jo išvengti?

Įmonių vakarėliai – delikatus reikalas. Jiems galioja ne tik vietos ir temos aprangos kodas, bet ir subtilumo kriterijus. Noras išsiskirti stilingu įvaizdžiu atrodo užkoduotas mūsų DNR, tačiau nevalia pamiršti, kad kolegas matysite ir šventėms pasibaigus. Kita vertus, šis trumpas sezonas pasibaigia...
Naujas receptas ant Jūsų stalo – piemenėlių pyragas kitaip (video)

Naujas receptas ant Jūsų stalo – piemenėlių pyragas kitaip (video)

INGREDIENTAI: 4 didelės bulvės; 2 v.š. alyvuogių aliejaus; druska, pipirai; 1 svogūnas; 3 česnako skiltelės; 500 g. maltos jautienos; 2 a.š. Vorčesterio padažo; 1 v.š. pomidorų pastos; 0,5 puodelio jautienos sultinio; 2 morkos; 400 g. konservuotų žirnelių; 6 v.š. tirpinto sviesto; 0,5 puodelio...
Parmezano sūrio traškučiai su „Marinara“ padažu (video)

Parmezano sūrio traškučiai su „Marinara“ padažu (video)

INGREDIENTAI: 100 g. Parmezano sūrio; druska, pipirai; džiovinti malti raudonėliai; 450 g. pomidorų; 1 v.š. alyvuogių aliejaus; 1 skiltelė česnako; 0,5 a.š. cukraus; 1 lauro lapas; šviežias bazilikas....
Belaukiant švenčių: kaip išsirinkti ir prižiūrėti kalėdinę eglutę?

Belaukiant švenčių: kaip išsirinkti ir prižiūrėti kalėdinę eglutę?

Lietuvos didmiesčių centrinėse aikštėse įžiebus šv. Kalėdų simbolius, egles, šventinė nuotaika keliasi ir į žmonių namus: didžiuosiuose prekybos centruose įsibėgėja aktyvi prekyba gyvomis ir dirbtinėmis eglėmis, eglišakiais ir kitais kalėdiniais augalais. O kaip išsirinkti žaliaskarę, kuri...
Jaukiam savaitgalio desertui – pintas cinamoninis pyragas (video)

Jaukiam savaitgalio desertui – pintas cinamoninis pyragas (video)

INGREDIENTAI: Tešlai: 300 g. miltų; 0,5 a.š. druskos; 180 g. pieno; 1 v.š. cukraus; 15 g. šviežių mielių; 30 g. sviesto; 1 kiaušinio trynys....
Auga kūrybingų darbuotojų poreikis: kaip tokiu tapti?

Auga kūrybingų darbuotojų poreikis: kaip tokiu tapti?

„Google“ paieškoje įvedus „creativity at work“ (liet. kūrybiškumas darbe) pateikiama daugiau nei 440 milijonų rezultatų. Daugybė atliktų tyrimų ir apklausų rodo, kad ateinančiame dešimtmetyje kūrybiškumas bus viena svarbiausių savybių, siekiant karjeros ir pasiekimų versle. Kaip ugdyti savo...
6 idėjos, kaip papuošti šventinį stalą, kad dėmesio jam pavydėtų net Kalėdų eglė

6 idėjos, kaip papuošti šventinį stalą, kad dėmesio jam pavydėtų net Kalėdų eglė

Šventinis stalas – pagrindinė šeimos susibūrimo vieta per žiemos šventes. Tačiau neretai dengdami jį apsiribojame tik minimaliais papuošimais – staltiese, šventinėmis taurėmis ar žvakidėmis. Tad IKEA dizaineriai parodė, kaip padengti šventinį stalą, kuriam dėmesio pavydėtų net Kalėdų eglė ir...
Trenerė pataria: kaip išsirinkti tinkamą aprangą žiemos pramogoms

Trenerė pataria: kaip išsirinkti tinkamą aprangą žiemos pramogoms

Prasideda slidinėjimo ir snieglenčių sporto sezonas, o tai reiškia, kad dabar pats tinkamiausias metas susimąstyti apie slidinėjimui skirtus drabužius ir kaip jais pasirūpinti po sportinės veiklos....
Greitai ir sočiai: orkaitėje kepti makaronai su sūriu (video)

Greitai ir sočiai: orkaitėje kepti makaronai su sūriu (video)

INGREDIENTAI: 250 g. makaronų; 55 g. sviesto (makaronams); 25 g. miltų; 480 ml. pieno; druska, pipirai; česnako miltelių (pasirinktinai); 150 g. Čederio sūrio; 50 g. Parmezano sūrio; 50 g. Mocarelos sūrio; 15 g. sviesto (džiūvėsėliams); 30 g. Panko džiūvėsėlių....
Patarimai: kaip paruošti automobilį žiemai

Patarimai: kaip paruošti automobilį žiemai

Prasidėjus šalnoms, svarbu tinkamai pasirūpinti savo automobiliu. Bene visi žino, kad reikia pakeisti padangas, tačiau neretai pamiršta atkreipti dėmesį į kitus ypač svarbius aspektus, kurie užtikrina sklandžias ir saugias keliones bei greitą nuvykimą iš taško A į tašką B....
Avinžirnių salotos su naminiu majonezo padažu (video)

Avinžirnių salotos su naminiu majonezo padažu (video)

INGREDIENTAI: 2 puodeliai virtų avinžirnių; sauja smulkintų svogūnų laiškų; 2 skiltelės česnako; 0,5 raudonosios paprikos; 0,25 puodelio saulėgrąžų; 1 v.š. sezamo sėklų; 1 v.š. linų sėklų; druska, pipirai; 1 kiaušinio trynys; 0,5 a.š. garstyčių; 0,25 puodelio saulėgrąžų aliejaus....
Interneto etiketas: kaip neprisidaryti gėdos?

Interneto etiketas: kaip neprisidaryti gėdos?

Skaitmeninis arba kitaip interneto etiketas (angl. – netiquette) – tai visų interneto vartotojų elgesio taisyklių rinkinys. Etiketo taisyklių stengiamės laikytis bendraudami realybėje, tačiau etiškai turėtume elgtis ir skaitmeninėje erdvėje. Taisyklės bendraujant virtualiai ir realiai neturėtų...
Švenčių belaukiant: neatimkime vieni iš kitų džiaugsmo būti savimi

Švenčių belaukiant: neatimkime vieni iš kitų džiaugsmo būti savimi

Artėjant gruodžiui sušvinta ne tik nuotaikingos gatvių puošmenos – darbų atmintinėje ima blyksėti dovanų pirkinių temos. Ką šios dovanos reikš mums ir mūsų namams: džiaugsmą, o galbūt galvosūkį, kur visa tai paslėpti? Interjero dizainerė siūlo atsišviežinti namus, atsisveikinant su senais daiktais,...
Kas indus plauna švariau: jūs ar indaplovė?

Kas indus plauna švariau: jūs ar indaplovė?

Daugelis indų plovimą įvardija, kaip nemaloniausią tvarkymosi proceso dalį. Patogiausia šios situacijos išeitis – indaplovė. Tačiau, vis dar galima išgirsti kalbų, kad indaplovė sunaudoja daug vandens ar tinkamai neišplauna indų. Atskleidžiame, kokie mitai nėra tiesa ir kas iš tiesų – jūs ar...
Skaniai ir saldžiai: kreminis juodojo šokolado pudingas (video)

Skaniai ir saldžiai: kreminis juodojo šokolado pudingas (video)

INGREDIENTAI: 500 ml. pieno; 40 ml. riebios grietinėlės; 50 g. juodojo šokolado; 1 v.š. ryžių miltų; 2 v.š. kakavos miltelių; 2 v.š. kukurūzų krakmolo; žiupsnis druskos; 0,5 a.š. vanilės ekstrakto; 100 g. cukraus....
Televizijos kanalų daug, bet žiūrėti nėra ką?

Televizijos kanalų daug, bet žiūrėti nėra ką?

Žiūrovams Lietuvoje prieinama daugiau nei šimtas įvairių televizijos kanalų. Nepaisant jų gausos, išties įdomių ir įtraukiančių programų niekada nebūna per daug. Dažnas mūsų pagauna save beprasmiškai perjunginėjantį beveik niekada nežiūrimus ar pabodusius kanalus. Ką daryti, kai pasigendame norimų...
Sočios brokolių ir žiedinių kopūstų salotos (video)

Sočios brokolių ir žiedinių kopūstų salotos (video)

INGREDIENTAI: 1 vidutnio dydžio brokolio galva (~300 g.); 1 vidutnio dydžio žiedinio kopūsto galva (~200 g.); 1/2 raudonojo svogūno; 40 g. džiovintų spanguolių; 4 – 5 riekelės šoninės; 60 g. majonezo; 60 g. grietinės; 1 v.š. obuolių acto; 1 v.š. Dižono grastyčių; 1 v.š. cukraus; druska, pipirai;...
Kaip nesusirgti peršalus?

Kaip nesusirgti peršalus?

Peršalimas – ne liga, o staigus kūno atšalimas, sukeliantis ligas ir skatinantis žalingųjų bakterijų bei virusų dauginimąsi. Nelaukime, kol virusai nugalės mus ir sukels rimtesnes ligas, – pradėkime kovą su peršalimu iškart sunegalavę....