Šokoladiniai sausainiai su žemės riešutų sviesto įdaru (video)
INGREDIENTAI: 17 a.š. riešutų sviesto; 110 g. sviesto; 1 a.š. vanilės ekstrakto; 100 g. rudojo cukraus; 60 g. baltojo cukraus; 1 kiaušinis; 40 g. kakavos miltelių; 180 g. miltų; žiupsnis druskos; 1/2 a.š. kepimo miltelių; 60 g. šokolado gabaliukų....
Kodėl kefyro kokteilius verta rinktis vietoje įprastų? (+ receptai)
Įvairūs maisto tinklaraštininkai, sporto treneriai, mitybos specialistai ar kiti sveiką gyvenimo būdą propaguojantys žmonės dažnai į kasdienę mitybą siūlo įtraukti įvairius kokteilius. Vos kelios akimirkos darbo plaktuvu įprastus ingredientus paverčia išskirtinės spalvos ir maistingumo deriniu....
Profesinio perdegimo sindromas – kas tai ir kaip jo išvengti?
Dažnai socialinėje erdvėje girdime apie perdegimą profesinėje srityje galimai dėl neigiamos aplinkos, ribotų darbo resursų ar jo valdymo efektyvumo trūkumo. Tokios istorijos baigiasi įvairiais scenarijais – darbo pakeitimu, emociniu lūžiu, pertrauka nuo bet kokios veiklos ar dar liūdniau. Ši...
7 įpročiai, kurie kenkia jūsų kompiuteriui
Nešiojamąjį arba stacionarų kompiuterį naudojame kasdien – dirbdami, mokydamiesi ar ilsėdamiesi. Jei norime, kad įrenginys tarnautų ilgiau, svarbu tinkamai juo rūpintis. Visgi kai kurie mūsų naudojimosi kompiuteriu įpročiai gali pridaryti žalos, tad verčiau jų atsisakyti....
Šviečiantis kiemas: ką daryti, kad būtų saugu, gražu ir išmanu
Lietuvos gyventojai visais laikais vertina galimybę kuo ilgiau pabūti kieme. Šiltėjant orams tai tampa ypač aktualu. Per pandemiją, saugantis uždarose erdvėse greičiau plintančio užkrato, lauko erdvių svarba dar labiau išaugo. Nenuostabu, kad kiemo estetiniams sprendimams norėtume skirti daugiau...
Gaminame iš likučių – keptuvėje keptas makaronų omletas (video)
INGREDIENTAI: 245 g. spagečių; 4 kiaušiniai; 60 g. pieno; 60 g. parmezano sūrio; 420 g. pomidorų tyrės; sauja smulkintų svogūnų; sauja smulkintų morkų; sauja smulkinto saliero stiebo; 1/2 a.š. cukraus; druska, pipirai; šviežio baziliko lapeliai; alyvuogių aliejus....
Kokią buitinę techniką rinktis naujakuriams?
Ne paslaptis, kad pavasarį, kuomet oras jau lepina malonia šiluma, o saulė atgaivina kiekvieną žalią plotelį, žmonėms taip pat norisi imtis naujų veiklų ar pagaliau užbaigti seniau suplanuotas. Dauguma naujakurių kraustymuisi renkasi būtent pavasarį, kuomet atliekant įvairiausius orus dar nealina...
Užkandžiai kaip Italijoje: nuo kumpio, keptų daržovių iki tradicinių duonų
Italai mėgsta ne tik kalbėti apie maistą, bet ir daug laiko praleisti prie pietų ar vakarienės stalo. O kiekvienas valgymas pradedamas nuo užkandžių – šioje šalyje užkandžių kultūra itin gaji. Italijoje populiaru ruošti užkandžių lentas, ant kurių puikuojasi sūriai, prie jų patiekiamas džemas,...
Kodėl mažųjų bendrijų mokesčiai „Sodrai“ gali skirtis
Mažoji bendrija (MB) tampa vis populiaresnė verslo teisinė forma – Registrų centro duomenimis, per pastaruosius 12 mėnesių Lietuvoje įsteigta beveik 7,1 tūkst. mažųjų bendrijų (48 % visų juridinių asmenų). Tačiau MB nariams individualiai taikomi mokesčiai „Sodrai“ ir kone kasmet besikeičiančios...
Renkamės ausines: į ką atkreipti dėmesį?
Dauguma žmonių sutinka, kad sportuoti, važinėti dviračiu, vaikščioti ar kitaip leisti laiką turint ausines yra kur kas smagiau. Ausinių dėka galime klausytis ne tik mėgiamos muzikos, bet ir audio (garso) knygas, tinklalaides ar net mokytis užsienio kalbos. Tačiau ausinių pasiūla tiek internetinėse,...
Nuo birželio – priėmimas į aukštąsias mokyklas: ką šiemet būtina žinoti?
Birželio 1 d. prasideda bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas. „Kasmet nemažai streso abiturientams kelia ne tik egzaminai, bet ir pats stojimo į aukštąsias mokyklas procesas – ne tik svarstant, kokią studijų programą pasirinkti, bet ir nerimaujant, kaip teisingai užpildyti stojimų prašymus, į...
Žaliasis kursas: kaip mažinti išmetamo maisto kiekius?
Nesuvalgytas ir išmetamas maistas – didelė problema ne tik finansiniu, bet ir socialiniu, etiniu ir aplinkosauginiu požiūriu. ES Komisijos duomenimis, per metus Europos Sąjungoje iššvaistoma 88 mln. tonų maisto. Viešojo maitinimo sektorius ieško inovatyvių būdų mažinti išmetamo maisto kiekius ir...
Atidėliojimas – kaip jį įveikti?
Naują mokslo metų semestrą studentai dažnai pradeda išsikeldami sau naujus akademinius tikslus, pvz., „padidinti savo bendrą pažymių vidurkį“, „skirti daugiau laiko namų darbams“ ar apskritai tikėdamiesi, jog naują semestrą viskas vyks daug geriau – „daugiau mokysiuosi“, „skaitysiu papildomą...
Pietryčių Azijos skonis: vištienos iešmeliai su medumi ir imbieru (video)
INGREDIENTAI: 900 g. vištų šlaunelių mėsos be kaulo; 5 cm. imbiero gabaliuko; 6 skiltelės česnako; 60 ml. kokosų pieno; 2 v.š. sojų padažo; 1 v.š. medaus; 2 v.š. aliejaus; 2 a.š. kario prieskonių; 2 a.š. maltos ciberžolės; 1 a.š. maltų čili pipirų; 1 a.š. malto kumino; 1 a.š. maltos kalendros;...