Įmonės duomenų apsauga trūkstant IT specialistų: kaip išvengti žalos finansams ir reputacijai?

Įmonės duomenų apsauga trūkstant IT specialistų: kaip išvengti žalos finansams ir reputacijai?

Smulkiosios ir vidutinės įmonės paprastai būna nelinkusios informacinei saugai skirti didelės biudžeto dalies. Tačiau vis dažnėjančios kibernetinės atakos ir IT specialistų trūkumas neša žinią, kad nukentėti gali kiekviena įmonė nepriklausomai nuo dydžio ir veiklos pobūdžio. Kibernetiniai...
Šokoladiniai sausainiai su žemės riešutų sviesto įdaru (video)

Šokoladiniai sausainiai su žemės riešutų sviesto įdaru (video)

INGREDIENTAI: 17 a.š. riešutų sviesto; 110 g. sviesto; 1 a.š. vanilės ekstrakto; 100 g. rudojo cukraus; 60 g. baltojo cukraus; 1 kiaušinis; 40 g. kakavos miltelių; 180 g. miltų; žiupsnis druskos; 1/2 a.š. kepimo miltelių; 60 g. šokolado gabaliukų....
Kodėl kefyro kokteilius verta rinktis vietoje įprastų? (+ receptai)

Kodėl kefyro kokteilius verta rinktis vietoje įprastų? (+ receptai)

Įvairūs maisto tinklaraštininkai, sporto treneriai, mitybos specialistai ar kiti sveiką gyvenimo būdą propaguojantys žmonės dažnai į kasdienę mitybą siūlo įtraukti įvairius kokteilius. Vos kelios akimirkos darbo plaktuvu įprastus ingredientus paverčia išskirtinės spalvos ir maistingumo deriniu....
Profesinio perdegimo sindromas – kas tai ir kaip jo išvengti?

Profesinio perdegimo sindromas – kas tai ir kaip jo išvengti?

Dažnai socialinėje erdvėje girdime apie perdegimą profesinėje srityje galimai dėl neigiamos aplinkos, ribotų darbo resursų ar jo valdymo efektyvumo trūkumo. Tokios istorijos baigiasi įvairiais scenarijais – darbo pakeitimu, emociniu lūžiu, pertrauka nuo bet kokios veiklos ar dar liūdniau. Ši...
Diskoteka ant jūsų šventinio stalo: geltonų skanėstų receptai „Eurovizijos“ finalui

Diskoteka ant jūsų šventinio stalo: geltonų skanėstų receptai „Eurovizijos“ finalui

Jau šį šeštadienį visą Europą suvienys net dvejus metus lauktas „Eurovizijos“ finalas, kuriame grupė „The Roop“ užkurs tikrą diskoteką. Žiūrovai namuose taip pat atsakingai ruošiasi – dar per pirmąjį pusfinalį išreikšdami palaikymą būrys žmonių konkursą stebėjo pasipuošę geltonais drabužiais. Tam,...
7 įpročiai, kurie kenkia jūsų kompiuteriui

7 įpročiai, kurie kenkia jūsų kompiuteriui

Nešiojamąjį arba stacionarų kompiuterį naudojame kasdien – dirbdami, mokydamiesi ar ilsėdamiesi. Jei norime, kad įrenginys tarnautų ilgiau, svarbu tinkamai juo rūpintis. Visgi kai kurie mūsų naudojimosi kompiuteriu įpročiai gali pridaryti žalos, tad verčiau jų atsisakyti....
Šviečiantis kiemas: ką daryti, kad būtų saugu, gražu ir išmanu

Šviečiantis kiemas: ką daryti, kad būtų saugu, gražu ir išmanu

Lietuvos gyventojai visais laikais vertina galimybę kuo ilgiau pabūti kieme. Šiltėjant orams tai tampa ypač aktualu. Per pandemiją, saugantis uždarose erdvėse greičiau plintančio užkrato, lauko erdvių svarba dar labiau išaugo. Nenuostabu, kad kiemo estetiniams sprendimams norėtume skirti daugiau...
Gaminame iš likučių – keptuvėje keptas makaronų omletas (video)

Gaminame iš likučių – keptuvėje keptas makaronų omletas (video)

INGREDIENTAI: 245 g. spagečių; 4 kiaušiniai; 60 g. pieno; 60 g. parmezano sūrio; 420 g. pomidorų tyrės; sauja smulkintų svogūnų; sauja smulkintų morkų; sauja smulkinto saliero stiebo; 1/2 a.š. cukraus; druska, pipirai; šviežio baziliko lapeliai; alyvuogių aliejus....
Kokią buitinę techniką rinktis naujakuriams?

Kokią buitinę techniką rinktis naujakuriams?

Ne paslaptis, kad pavasarį, kuomet oras jau lepina malonia šiluma, o saulė atgaivina kiekvieną žalią plotelį, žmonėms taip pat norisi imtis naujų veiklų ar pagaliau užbaigti seniau suplanuotas. Dauguma naujakurių kraustymuisi renkasi būtent pavasarį, kuomet atliekant įvairiausius orus dar nealina...
Finansų saugumo ekspertas: pandemijos metu finansiniai sukčiai irgi pakeitė braižą

Finansų saugumo ekspertas: pandemijos metu finansiniai sukčiai irgi pakeitė braižą

Dėl COVID-19 pandemijos pasauliui dar daugiau kasdienių reikalų perkėlus į skaitmeninę erdvę, prie naujų aktualijų sparčiai prisitaikė ir sukčiai, pastaraisiais metais pradėję dar aktyviau manipuliuoti romantiškais jausmais, siūlyti naujas investavimo priemones ir išvilioti pinigus naudojantis...
Itališka klasika – greitai ir lengvai pagaminamas „Tiramisu“ desertas (video)

Itališka klasika – greitai ir lengvai pagaminamas „Tiramisu“ desertas (video)

INGREDIENTAI (dvi porcijos): 110 g. maskapronės sūrio; 25 g. cukraus; 1/2 a.š. vanilės ekstrakto; 125 ml. plakomosios grietinėlės; 125 ml. vandens; 2 v.š. maltos kavos; kakavos miltelių; sausainių „Damų piršteliai“....
Užkandžiai kaip Italijoje: nuo kumpio, keptų daržovių iki tradicinių duonų

Užkandžiai kaip Italijoje: nuo kumpio, keptų daržovių iki tradicinių duonų

Italai mėgsta ne tik kalbėti apie maistą, bet ir daug laiko praleisti prie pietų ar vakarienės stalo. O kiekvienas valgymas pradedamas nuo užkandžių – šioje šalyje užkandžių kultūra itin gaji. Italijoje populiaru ruošti užkandžių lentas, ant kurių puikuojasi sūriai, prie jų patiekiamas džemas,...
Kodėl mažųjų bendrijų mokesčiai „Sodrai“ gali skirtis

Kodėl mažųjų bendrijų mokesčiai „Sodrai“ gali skirtis

Mažoji bendrija (MB) tampa vis populiaresnė verslo teisinė forma – Registrų centro duomenimis, per pastaruosius 12 mėnesių Lietuvoje įsteigta beveik 7,1 tūkst. mažųjų bendrijų (48 % visų juridinių asmenų). Tačiau MB nariams individualiai taikomi mokesčiai „Sodrai“ ir kone kasmet besikeičiančios...
Kur galima stovyklauti saugomose teritorijose: žemėlapis su pažymėtomis vietomis

Kur galima stovyklauti saugomose teritorijose: žemėlapis su pažymėtomis vietomis

Artėjant vasaros sezonui, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM sukūrė specialų žemėlapį su stovyklavietėmis, kempingais ir poilsiavietėmis saugomose teritorijose. Lankytojams bus paprasčiau sužinoti, kur galima pailsėti ar stovyklauti, kokiose vietose galima kurti laužus nacionaliniuose ir...
Renkamės ausines: į ką atkreipti dėmesį?

Renkamės ausines: į ką atkreipti dėmesį?

Dauguma žmonių sutinka, kad sportuoti, važinėti dviračiu, vaikščioti ar kitaip leisti laiką turint ausines yra kur kas smagiau. Ausinių dėka galime klausytis ne tik mėgiamos muzikos, bet ir audio (garso) knygas, tinklalaides ar net mokytis užsienio kalbos. Tačiau ausinių pasiūla tiek internetinėse,...
Nuo birželio – priėmimas į aukštąsias mokyklas: ką šiemet būtina žinoti?

Nuo birželio – priėmimas į aukštąsias mokyklas: ką šiemet būtina žinoti?

Birželio 1 d. prasideda bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas. „Kasmet nemažai streso abiturientams kelia ne tik egzaminai, bet ir pats stojimo į aukštąsias mokyklas procesas – ne tik svarstant, kokią studijų programą pasirinkti, bet ir nerimaujant, kaip teisingai užpildyti stojimų prašymus, į...
Šašlykų kepimo ant grilio ABC: kokią mėsą rinktis, kaip ją paruošti ir kiek laiko kepti? (+ receptas)

Šašlykų kepimo ant grilio ABC: kokią mėsą rinktis, kaip ją paruošti ir kiek laiko kepti? (+ receptas)

Atšilus orams lauke kepama mėsa tampa bene kiekvieno savaitgalio tradicija. Tačiau ar tikrai žinome, kaip tinkamai ją iškepti? Tam, kad mėsa idealaus skonio – galioja tam tikros jos paruošimo taisyklės....
Žaliasis kursas: kaip mažinti išmetamo maisto kiekius?

Žaliasis kursas: kaip mažinti išmetamo maisto kiekius?

Nesuvalgytas ir išmetamas maistas – didelė problema ne tik finansiniu, bet ir socialiniu, etiniu ir aplinkosauginiu požiūriu. ES Komisijos duomenimis, per metus Europos Sąjungoje iššvaistoma 88 mln. tonų maisto. Viešojo maitinimo sektorius ieško inovatyvių būdų mažinti išmetamo maisto kiekius ir...
Atidėliojimas – kaip jį įveikti?

Atidėliojimas – kaip jį įveikti?

Naują mokslo metų semestrą studentai dažnai pradeda išsikeldami sau naujus akademinius tikslus, pvz., „padidinti savo bendrą pažymių vidurkį“, „skirti daugiau laiko namų darbams“ ar apskritai tikėdamiesi, jog naują semestrą viskas vyks daug geriau – „daugiau mokysiuosi“, „skaitysiu papildomą...
Pietryčių Azijos skonis: vištienos iešmeliai su medumi ir imbieru (video)

Pietryčių Azijos skonis: vištienos iešmeliai su medumi ir imbieru (video)

INGREDIENTAI: 900 g. vištų šlaunelių mėsos be kaulo; 5 cm. imbiero gabaliuko; 6 skiltelės česnako; 60 ml. kokosų pieno; 2 v.š. sojų padažo; 1 v.š. medaus; 2 v.š. aliejaus; 2 a.š. kario prieskonių; 2 a.š. maltos ciberžolės; 1 a.š. maltų čili pipirų; 1 a.š. malto kumino; 1 a.š. maltos kalendros;...