Orkaitėje keptas kalafioras su sūriu (video)
INGREDIENTAI: 1 kalafioro galva (~1 kg.); alyvuogių aliejus; 2 v.š. rudojo cukraus; 1,5 a.š. druskos; malti pipirai; 150 g. čederio sūrio; sauja žviežių petražolių; 0,5 skiltelės česnako; 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės....
Kada nepagrįsta nuomonė tampa realia grėsme įmonių reputacijai?
Visiems puikiai žinoma frazė, kad gerai reputacijai sukurti reikia daugelio metų, o jai sugadinti pakanka penkių minučių. Teisininkai greičiausiai pridurtų, kad kartais ilgai kurtą dalykinę įmonės reputaciją gali sugriauti viena melaginga nuomonė. Tai itin aktualu tapo pandemijos metu, kai žala...
Vilniaus universitetas kviečia tapti studentu vienai dienai
Antradienį prasideda registracija į jau tradicija tapusį Vilniaus universiteto (VU) renginį „Studentas vienai dienai“, kuris vyks balandžio 19–30 d. Jo metu visos Lietuvos moksleiviai gali pamatyti, kaip vyksta studijos aukštojoje mokykloje, artimiau susipažinti su dominančiomis studijų programomis...
Kaip susitaupyti pradiniam nuosavo būsto įnašui?
Praėjusiais metais būstą su paskola įsigyjantys gyventojai reikšmingai padidino pradinio įnašo sumą – ji išaugo daugiau nei penktadaliu ir pasiekė vidutinę 23 tūkst. eurų sumą, rodo „Swedbank“ duomenys. Visgi, jei įsigyjamas pirmasis nuosavas būstas, pradinio įnašo kaupimas gali atrodyti kaip...
Geriamasis vanduo – kada jis laikytinas kokybišku
Lietuva viešam vandens tiekimui naudoja vien tik požeminį vandenį ir tai yra didelis turtas. Tačiau kartais iš čiaupų bėga nemalonaus kvapo, skonio bei spalvos vanduo. Kaip žinoti, koks vanduo tinka gerti? Geriausiai tą parodo tyrimai. Apie tai, ko vandenyje ieškoti, pasakoja Nacionalinės...
Naujas telefonas: 10 žingsnių iki teisingo pasirinkimo
Telefono naudojimas yra tapęs neatsiejama mūsų darbo bei laisvalaikio dalimi. Kasdien po kelias valandas praleidžiame žvelgdami į jo ekraną, tad ieškant naujo telefono, verta atkreipti dėmesį ne tik į jo patogumą bei funkcionalumą, tačiau išsirinkti individualius poreikius labiausiai atitinkantį...
Lašišos kepsnys su kreminiu citrinų padažu (video)
INGREDIENTAI: 2 lašišos filė gabaliukai; druska, pipirai; 2 v.š. alyvuogių alejaus; 3 v.š. sviesto; 1/2 svogūno; 1 skiltelė česnako; 120 ml. daržovių sultinio; 3 v.š. citrinų sulčių; 240 ml. riebios grietinėlės; sauja šviežių petražolių....
Kur priduoti nudėvėtas padangas? Trys patogūs būdai
Atėjus žieminių padangų keitimo vasarinėmis laikui, Aplinkos ministerija primena, kad nebetinkamos naudoti padangos yra aplinką teršiančios atliekos. Gyventojai senas padangas gali pristatyti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę, atiduoti padangų pardavėjams arba palikti techninės...
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi (video)
INGREDIENTAI: 0,5 kg. vištienos sparnelių; 1 a.š. druskos; 1,į a.š. maltų čili pipirų; 1 a.š. maltų juodų pipirų; 1 a.š. maltos paprikos; 0,5 a.š. žolelių mišinio; 1 a.š. tarkuoto imbiero ir česnako; 1 puodelis miltų; 2 v.š. kukurūzo krakmolo; 1 puodelis barbekiu padažo; 1/4 puodelio medaus; 2...
Velykų stalas be pridėtinio cukraus – misija įmanoma
Šventėms artėjant, kaskart sukame galvą, kuo paįvairinti šventinį stalą ir pavaišinti svečius. Šiemet Velykas sutiksime tik artimųjų rate, todėl tikėtina, jog ir tradicinio streso dėl to, kuo pavaišinti svečius ir ar stalas neatrodo per skurdus, bus mažiau. Mitybos ekspertų teigimu, dažnai...
4 priežastys, kodėl kas rytą turėtume valgyti pusryčius
Pusryčiai ne veltui yra vadinami svarbiausiu dienos patiekalu. Maistas ryte suteikia energijos, kuri mus lydi pirmąją dienos dalį. Kai kurie žmonės dėl laiko stokos ar kitų priežasčių pusryčių nevalgo, tačiau Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad maistas rytais – tėra...
Tinkamai nurodytas adresas yra būtinas sėkmingai siuntos kelionei
Pandemijos metu Lietuvos paštas fiksuoja rekordinį siuntų skaičių – net vasarį, kai paprastai siuntų srautas sumažėja, jų buvo dvigubai daugiau, palyginti su praėjusiais metais. Žymiai išaugus siuntų srautams pastebima, kad nemaža dalis jų adresuojama netinkamai. Tai prailgina siuntų kelionę iki...