Užkandžiai kaip Italijoje: nuo kumpio, keptų daržovių iki tradicinių duonų

Užkandžiai kaip Italijoje: nuo kumpio, keptų daržovių iki tradicinių duonų

Italai mėgsta ne tik kalbėti apie maistą, bet ir daug laiko praleisti prie pietų ar vakarienės stalo. O kiekvienas valgymas pradedamas nuo užkandžių – šioje šalyje užkandžių kultūra itin gaji. Italijoje populiaru ruošti užkandžių lentas, ant kurių puikuojasi sūriai, prie jų patiekiamas džemas,...
Kodėl mažųjų bendrijų mokesčiai „Sodrai“ gali skirtis

Kodėl mažųjų bendrijų mokesčiai „Sodrai“ gali skirtis

Mažoji bendrija (MB) tampa vis populiaresnė verslo teisinė forma – Registrų centro duomenimis, per pastaruosius 12 mėnesių Lietuvoje įsteigta beveik 7,1 tūkst. mažųjų bendrijų (48 % visų juridinių asmenų). Tačiau MB nariams individualiai taikomi mokesčiai „Sodrai“ ir kone kasmet besikeičiančios...
Kur galima stovyklauti saugomose teritorijose: žemėlapis su pažymėtomis vietomis

Kur galima stovyklauti saugomose teritorijose: žemėlapis su pažymėtomis vietomis

Artėjant vasaros sezonui, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM sukūrė specialų žemėlapį su stovyklavietėmis, kempingais ir poilsiavietėmis saugomose teritorijose. Lankytojams bus paprasčiau sužinoti, kur galima pailsėti ar stovyklauti, kokiose vietose galima kurti laužus nacionaliniuose ir...
Renkamės ausines: į ką atkreipti dėmesį?

Renkamės ausines: į ką atkreipti dėmesį?

Dauguma žmonių sutinka, kad sportuoti, važinėti dviračiu, vaikščioti ar kitaip leisti laiką turint ausines yra kur kas smagiau. Ausinių dėka galime klausytis ne tik mėgiamos muzikos, bet ir audio (garso) knygas, tinklalaides ar net mokytis užsienio kalbos. Tačiau ausinių pasiūla tiek internetinėse,...
Nuo birželio – priėmimas į aukštąsias mokyklas: ką šiemet būtina žinoti?

Nuo birželio – priėmimas į aukštąsias mokyklas: ką šiemet būtina žinoti?

Birželio 1 d. prasideda bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas. „Kasmet nemažai streso abiturientams kelia ne tik egzaminai, bet ir pats stojimo į aukštąsias mokyklas procesas – ne tik svarstant, kokią studijų programą pasirinkti, bet ir nerimaujant, kaip teisingai užpildyti stojimų prašymus, į...
Šašlykų kepimo ant grilio ABC: kokią mėsą rinktis, kaip ją paruošti ir kiek laiko kepti? (+ receptas)

Šašlykų kepimo ant grilio ABC: kokią mėsą rinktis, kaip ją paruošti ir kiek laiko kepti? (+ receptas)

Atšilus orams lauke kepama mėsa tampa bene kiekvieno savaitgalio tradicija. Tačiau ar tikrai žinome, kaip tinkamai ją iškepti? Tam, kad mėsa idealaus skonio – galioja tam tikros jos paruošimo taisyklės....
Žaliasis kursas: kaip mažinti išmetamo maisto kiekius?

Žaliasis kursas: kaip mažinti išmetamo maisto kiekius?

Nesuvalgytas ir išmetamas maistas – didelė problema ne tik finansiniu, bet ir socialiniu, etiniu ir aplinkosauginiu požiūriu. ES Komisijos duomenimis, per metus Europos Sąjungoje iššvaistoma 88 mln. tonų maisto. Viešojo maitinimo sektorius ieško inovatyvių būdų mažinti išmetamo maisto kiekius ir...
Atidėliojimas – kaip jį įveikti?

Atidėliojimas – kaip jį įveikti?

Naują mokslo metų semestrą studentai dažnai pradeda išsikeldami sau naujus akademinius tikslus, pvz., „padidinti savo bendrą pažymių vidurkį“, „skirti daugiau laiko namų darbams“ ar apskritai tikėdamiesi, jog naują semestrą viskas vyks daug geriau – „daugiau mokysiuosi“, „skaitysiu papildomą...
Pietryčių Azijos skonis: vištienos iešmeliai su medumi ir imbieru (video)

Pietryčių Azijos skonis: vištienos iešmeliai su medumi ir imbieru (video)

INGREDIENTAI: 900 g. vištų šlaunelių mėsos be kaulo; 5 cm. imbiero gabaliuko; 6 skiltelės česnako; 60 ml. kokosų pieno; 2 v.š. sojų padažo; 1 v.š. medaus; 2 v.š. aliejaus; 2 a.š. kario prieskonių; 2 a.š. maltos ciberžolės; 1 a.š. maltų čili pipirų; 1 a.š. malto kumino; 1 a.š. maltos kalendros;...
Netikėti mėsos marinatai pavasariškiems kepiniams

Netikėti mėsos marinatai pavasariškiems kepiniams

Šiltąjį sezoną kepsninėje po atviru dangumi ruošiamas maistas vilioja daugelį. O tam, kad kepsniai ar daržovės burnoje paliktų ryškų skonį, verta juos pamarinuoti. Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, sako, kad marinatas – itin svarbi kepinių ant grilio dalis, nes jis papildo...
Kaip apskaičiuoti mokesčius už prekes, atsisiunčiamas siuntose iš trečiųjų šalių?

Kaip apskaičiuoti mokesčius už prekes, atsisiunčiamas siuntose iš trečiųjų šalių?

Prekės, atgabenamos iš trečiųjų šalių į Europos Sąjungos teritoriją, yra apmokestinamos importo mokesčiais – PVM, muitu ir akcizu. Tokie patys mokesčiai taikomi ir prekėms, įsigyjamoms asmeninėms reikmėms trečiųjų šalių interneto prekyvietėse ir į Lietuvą atsisiunčiamoms siuntomis per greitųjų...
Kad vasaros kadrai būtų įspūdingi: 5 patarimai atostogų nuotraukoms

Kad vasaros kadrai būtų įspūdingi: 5 patarimai atostogų nuotraukoms

Artėjant jau antrajai pandeminei vasarai, kai laisvalaikio galimybės ir vėl bus kiek ribotos, geras metas pagerinti fotografijos telefonu įgūdžius. Šiandien, kai mūsų išmanieji leidžia išgauti aukštą nuotraukų kokybę, pakanka žinoti tik kelis pagrindinius fotografavimo principus ir įrankius, kad...
Lemtingas laikas iki 3 metų: ką žinoti turi tėvai?

Lemtingas laikas iki 3 metų: ką žinoti turi tėvai?

Pasiekimai moksluose ir darbe, kasdieniai įpročiai, santykiai ir sveikata, kaip žmogui seksis įvairiose srityse, yra nulemiama per pirmąsias 1000 jo gyvenimo dienų, sako mokslininkai. Tai reiškia, kad šiuo laikotarpiu, kai intensyviausiai vystosi vaiko smegenys, tėvai gali ir lengviausiai padėti...
Sluoksniuotos tešlos apkepas su vištiena, porais ir pievagrybiais (video)

Sluoksniuotos tešlos apkepas su vištiena, porais ir pievagrybiais (video)

INGREDIENTAI: 380 g. sluoksniuotos bemielės tešlos; 600 g. vištienos šlaunelių mėsos; 250 g. pievagrybių; 2 porai; 500 ml. vištienos sultinio; 200 ml. riebios grietinėlės; 2 v.š. miltų; 2 v.š. sviesto; 1 v.š. garstyčių; 1 skiltelė česnako; džiovinti čiobreliai; 1 kiaušinis; žiupsnis malto...
Brandos egzaminai: 6 išmanūs patarimai, kaip jiems pasiruošti

Brandos egzaminai: 6 išmanūs patarimai, kaip jiems pasiruošti

Dvyliktokams dabar įtemptas metas – brandos egzaminų sesija prasideda jau už mėnesio, birželio 7 d. Nors laiko liko jau visai nedaug, dar galima spėti papildyti žinių bagažą. Tai padaryti gali padėti ir išmaniosios technologijos, teigia „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius, kuris...
Dietologė perspėja: auganti problema karantino metu – besaikis užkandžiavimas

Dietologė perspėja: auganti problema karantino metu – besaikis užkandžiavimas

Dėl karantino persikėlus dirbti iš namų bei pakitęs bendras dienos režimas turėjo didelės įtakos ir pasikeitusiems žmonių mitybos įpročiams. Specialistų teigimu, tendencija aiški – priaugome daugiau svorio, o išlaikyti griežtą režimą darosi vis sudėtingiau, todėl ypač svarbiais čia tampa...
Sluoksniuotos tešlos pynė su braškėmis (video)

Sluoksniuotos tešlos pynė su braškėmis (video)

INGREDIENTAI: 270 g. sluoksniuotos tešlos lakštų; 120 g. kreminio sūrio; 50 g. cukraus; 230 g. šviežių braškių; 1 a.š. vanilės ekstrakto; 1 kiaušinis....
Svarbiausi prieskoniai ir žolelės: su kuo derinti, kad atsiskleistų tikroji nauda

Svarbiausi prieskoniai ir žolelės: su kuo derinti, kad atsiskleistų tikroji nauda

Kol oras daržininkyste užsiimti nėra itin malonus, sėjos sezonas įsibėgėja, o įvairiausių prieskoninių augalų ir žolelių galima pasėti ne tik darže, bet ir ant palangės. Šviežios žolelės ne tik džiugins pavasariška žaluma, bet taip pat suteiks patiekalams reikiamų skonio akcentų bei papildys...
Psichologė pataria tėvams, kaip reaguoti ir ko imtis, jei jų vaikas save alina dietomis

Psichologė pataria tėvams, kaip reaguoti ir ko imtis, jei jų vaikas save alina dietomis

Grožio standartai, bendraamžių keliamos sąlygos, noras būti „kietu" draugų akyse, kino žvaigždės, žvelgiančios į mus iš ekranų – tai daugybė veiksnių darančių įtaką norui ieškoti savyje tobulybės. Gražu arba negražu – sąvokos, verčiančios save kankinti griežčiausiomis dietomis, fiziniais krūviais...
Vasariška gaiva ant jūsų stalo: šaltsriubių receptai

Vasariška gaiva ant jūsų stalo: šaltsriubių receptai

Šiltąjį sezoną, ko gero, niekas taip gerai neatvėsina kaip dubuo šaltos gaivinančios sriubos. Tačiau visai nebūtina kasdien mėgautis vis tuo pačiu šaltibarščių skoniu. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, kviečia eksperimentuoti virtuvėje bei atrasti vis naują...