Ar žinote, kaip atpažinti apsinuodijimą grybais?

Ar žinote, kaip atpažinti apsinuodijimą grybais?

Vis labiau įsibėgėjant grybavimo sezonui, gydytojai toksikologai primena, kad rinkti ir valgyti galima tik labai gerai pažįstamus grybus: baravykus, lepšius, ūmėdes, kazlėkus, raudonikius, voveraites ir pan. Išplėsti savo renkamų grybų sąrašą, eksperimentuoti naujais skoniais tikrai nepatartina. Ar...
Kodėl ir kiek laiko žmogui reikia pasimėgauti vienatve?

Kodėl ir kiek laiko žmogui reikia pasimėgauti vienatve?

Kasdieniame gyvenime susiduriame su daug įvairių dirgiklių iš aplinkos – internetas, televizija, radijas, triukšmas ir daugybė kitų. Šie dirgikliai mums net nejuntant trukdo taip efektyviai kaip galėtumėme dirbti, spręsti problemas, ilsėtis, galiausiai išgirsti save. Dėl to kiekvienam žmogui verta...
Ant grotelių keptų kukurūzų blyneliai su daržovėmis (video)

Ant grotelių keptų kukurūzų blyneliai su daržovėmis (video)

INGREDIENTAI: 3 kukurūzų burbuolės; 45 g. raudonosios paprikos; sauja laiškinio česnako; sauja petražolių; 60 g. miltų; 20 g. kukurūzų miltų; žiupsnis druskos, pipirų; 0,5 a.š. kepimo miltelių; 60 ml. pieno; 1 kiaušinis; 100 g. sūrio; 2 v.š. aliejaus....
Besiruošiant kelionei lėktuvu: ką būtina žinoti apie vaistus ir medicinines pažymas?

Besiruošiant kelionei lėktuvu: ką būtina žinoti apie vaistus ir medicinines pažymas?

Rečiau keliaujantieji lėktuvais dėl įprastų oro uostų procedūrų – bagažo registracijos ir saugumo patikros – dažnai nerimauti ima gerokai iki skrydžio. Keleivius, kuriems aktualu lagamine vežti vaistus ar sveikatos būklę nurodančius dokumentus, gali apimti dar didesnis galvos skausmas: ar galima...
Prancūziška klasika virtuvėje – kruasanai (video)

Prancūziška klasika virtuvėje – kruasanai (video)

INGREDIENTAI: 25 g. šviežių mielių; 45 g. cukraus; 120 ml. pieno; 250 g. miltų; žiupsnis druskos; 150 g. sviesto; 1 kiaušinis....
Atostogos Bulgarijoje: kas tiesa, o kas – mitas?

Atostogos Bulgarijoje: kas tiesa, o kas – mitas?

Šalia labiausiai lietuvių pamėgtų atostogų krypčių, vis dažniau patenka Juodosios jūros skalaujama Bulgarija. Lietuvius čia vilioja žemos kainos, saulėtas oras, galimybė susikalbėti rusų kalba. Šią šalį gaubia daugybė mitų, tačiau ne visi jie pagrįsti. Tad kviečiame sužinoti, kurie stereotipai apie...
Itin paprastas receptas vėlyviems sekmadienio pusryčiams (video)

Itin paprastas receptas vėlyviems sekmadienio pusryčiams (video)

INGREDIENTAI (4 sumuštiniams): 250 g. „Cherry“ pomidoriukų; 2 skiltelės česnako; 15 ml. alyvuogių aliejaus; druska, pipirai; 150 g. fermentinio sūrio; kambario temperatūros sviesto; šviežio baziliko lapelių; 8 riekelių batono....
Interjero aksesuarai: nėra negražių daiktų, tik nederantys

Interjero aksesuarai: nėra negražių daiktų, tik nederantys

Šių metų interjero dekoro elementai turėtų šildyti net ir vasarai pasibaigus. Pavasarį įsibėgėjusi tropikų tema nesitraukia: ananasai, papūgos, kaktusai, flamingai. Bet ar būtinai? Ar kita tema ir ją atspindintys daiktai nebus gražūs ir tinkami? „Nėra negražių daiktų, yra tik nesuderinti“, –...
Vasariškas receptas: avižiniai pyragėliai su braškėmis (video)

Vasariškas receptas: avižiniai pyragėliai su braškėmis (video)

INGREDIENTAI: 95 g. miltų; 100 g. avižinių dribsnių; 100 g. rudojo cukraus; žiupsnis druskos; 0,5 a.š. kepimo miltelių; 110 g. sviesto; 1 a.š. vanilės ekstrakto; 300 g. braškių; 1 citrinos tarkuota žievelė; 30 g. cukraus; 1 v.š. kukurūzų krakmolo....
Ekspertė pataria: kaip greitai ir nebrangiai atnaujinti vaiko kambarį?

Ekspertė pataria: kaip greitai ir nebrangiai atnaujinti vaiko kambarį?

Artėjant mokslo metų pradžiai, tėvai skuba atnaujinti ne tik vaikų mokyklinių prekių krepšelį, bet ir mokymosi erdvę – vaiko kambarį. Pokyčiams daug išlaidų nereikia: kartais užtenka vos perdažyti sienas, patiesti naują kilimą ar pastatyti rašomąjį stalą – ir vaikų kambarys atgyja iš naujo....
Specialistės patarimai neapsisprendžiantiems dėl veganiškos mitybos: „Žinios yra galia“

Specialistės patarimai neapsisprendžiantiems dėl veganiškos mitybos: „Žinios yra galia“

„Valia neturi nieko bendro su gurgiančiu pilvu po badavimo dienos“, – teigia mitybos specialistė Toma Dvelytė ir patikina, kad svarbiausia įsiklausyti į fiziologinius pojūčius ir daugiau dėmesio skirti bendram sveikatos gerinimui, o ne tik svorio mažinimui....
Ieškantiems įvairovės – bulvių ir sūrio suflė (video)

Ieškantiems įvairovės – bulvių ir sūrio suflė (video)

INGREDIENTAI: gabalėlis sviesto (indelių ištepimui); sauja maltų džiūvesėlių; 1 didelė bulvių ar pora mažesnių (300 g.); 85 g. čederio sūrio; 30 g. parmezano sūrio; sauja smulkinto laiškinio česnako; 2 kiaušiniai; pipirai; 30 g. sviesto; 6 v.š. pieno; žiupsnis maltos paprikos....
Trys mitai, kurių laikantis vasaros metu galima ne apsisaugoti, o pakenkti sau

Trys mitai, kurių laikantis vasaros metu galima ne apsisaugoti, o pakenkti sau

Nors šiuo metu tiesioginės saulės ir nėra daug, tačiau svarbu neapsigauti – jos spinduliai pavojingi net ir pro debesis. Šiltojo metų laikotarpio visi laukiame dėl ilgesnių dienų, daugiau šviesos ir saulės. Vitaminas D yra labai naudingas ir reikalingas mūsų sveikatai, vasarą gauname daugiau...
Itališkos tradicijos ant pietų stalo: spagečiai su „Carbonara” padažu (video)

Itališkos tradicijos ant pietų stalo: spagečiai su „Carbonara” padažu (video)

INGREDIENTAI: 200 g. „Spaghetti” makaronų; druskos, pipirų; 2 v.š. alyvuogių aliejaus; 100 g. šaltai rūkytos šoninės; 2 kiaušinių tryniai; 50 g. parmezano sūrio....
5 patarimai prieš tolimą kelionę: kokį maistą pasiimti į lėktuvą, o kokį – į autobusą?

5 patarimai prieš tolimą kelionę: kokį maistą pasiimti į lėktuvą, o kokį – į autobusą?

Vasara – puikus metas keliauti. Geras oras suteikia daugiau galimybių ilgiau pabūti lauke – apžiūrėti naujas vietas, pasilepinti paplūdimyje, pasimėgauti patiekalais bei gėrimais lauko kavinėse. O ką daryti, kad nekamuotų alkis, jeigu kelionė trunka ne vieną valandą, pavyzdžiui, keliaujant lėktuvu...
Savaitės horoskopai: rugpjūčio 12 - 18 d.

Savaitės horoskopai: rugpjūčio 12 - 18 d.

AVINAS Šią savaitę balansuosite tarp troškimo būti dėmesio centre ir poreikio pasinerti į labai asmeniškus reikalus. Regis, pasirodys, kad populiarumą lemia ne vien pinigai, profesinis statusas bei gera išvaizda. Savaitės viduryje nusimato kvietimai į svečius, susitikimai su draugais. Galite...
Šiuolaikinė vonia: 5 svarbiausios taisyklės

Šiuolaikinė vonia: 5 svarbiausios taisyklės

Vonios kambario revoliucija siejama su pasaulyje garsaus dizainerio Phillipe‘o Starcko vardu. Šios revoliucijos pagrindas buvo vonios kambarį paversti erdve, kurioje ne vien prausiamasi, bet ir gyvenama. Gyvi augalai, patogūs krėslai, kavos staliukai, kilimai, šviestuvai, paveikslai, dekoratyvinė...
Vasaros malonumai: burnoje tirpstanti „Panna Cotta“ su braškių užpilu (video)

Vasaros malonumai: burnoje tirpstanti „Panna Cotta“ su braškių užpilu (video)

INGREDIENTAI: 5 g. želatinos miltelių; 2 v.š. šalto vandens (kremui); 200 ml. grietinėlės (35% riebumo); 200 ml. pieno; 50 g. cukraus (kremui); 1 a.š. vanilės ekstrakto; 500 g. braškių; 70 g. cukraus (braškėms); 2 v.š. šalto vandens (braškėms)....
Patarimai keliautojams: kaip tinkamai gabenti lauktuves keliaujant lėktuvu?

Patarimai keliautojams: kaip tinkamai gabenti lauktuves keliaujant lėktuvu?

Lauktuvių pirkimas daugeliui keliautojų yra neatsiejama kelionės dalis. Įvairūs suvenyrai vėliau primena apie lankytą šalį ir joje patirtus įspūdžius, o skanios dovanėlės džiugina artimuosius ir draugus. Specialistai pataria, į ką vertėtų atkreipti dėmesį gabenant lauktuves lėktuvu, kad jos...
Paneigtas mitas, kad vėlyvieji pusryčiai – brangūs (+ 3 pigūs receptai)

Paneigtas mitas, kad vėlyvieji pusryčiai – brangūs (+ 3 pigūs receptai)

Vakarietiški vėlyvieji pusryčiai (angl. brunch) į Lietuvą atkeliavo su trenksmu – mūsų šalyje jie tapo tikra sensacija, kurią rasite populiariausių kavinių ar restoranų savaitgalio meniu. Visgi gaminti juos gali ne tik profesionalūs kulinarai – klasikiniai vėlyvųjų pusryčių receptai nėra sudėtingi,...