TOP 5: būtiniausios paslaugos kauniečio namuose

TOP 5: būtiniausios paslaugos kauniečio namuose


„Kaunas tvarkosi“ – tokiu šūkiu visus pasitinka iš naujo atgimstanti laikinoji sostinė. Laikai čia pasikeitė – miestas modernėja, o kartu vis progresyvesniais virsta patys kauniečiai. Tačiau ko gi namuose labiausiai reikia ar gali prisireikti? Pateikiame penkias būtiniausias paslaugas kauniečių namams.


Televizija. Pradėkime nuo jau seno, tačiau nuolat tobulėjančio išradimo. Su televizija beveik visi užaugome, o jai dažnai skiriame daugiau laiko nei turime. Kokybiškas turinys – filmai, žinios, serialai, koncertai ir daug kitų įdomybių traukia žiūrovus prie ekranų.


Dabar televizija jau nebėra tik TV laidų ir programų mišinys, išmanioji televizija leidžia naršyti internete, žaisti žaidimus, žiūrėti įrašus ir kitaip pramogauti. Tiesa, nors skaitmeninė televizija nėra prieinama visiems, kabelinė arba palydovinė – yra. Kauniečių labui dirba ir ne vienas regioninis kanalas bei ryšio operatorius, tad galima matyti kanalus, kurių kitose Lietuvos dalyse nėra. Televizija nėra tik pramoga, bet ir informacijos šaltinis, todėl ją turėti – verta.

REKLAMA


Internetas. Visos paslaugos po truputį keliasi į internetą. Bankai vis labiau tiesiogiai ir netiesiogiai skatina naudotis elektronine bankininkyste, filmai ir serialai vis dažniau žiūrimi internetu, o gausybė įvairios muzikos ir kito turinio, kuris, rodosi, yra ranka pasiekiamas – vilioja milijardus vartotojų visame pasaulyje jungtis ir naršyti drauge. Kaunas turi vieną sparčiausių interneto ryšių Lietuvoje, tuo pačiu ir visame pasaulyje.


Kauniečiai turi galimybę naudotis ne tik standartinių ir populiariųjų interneto tiekėjų paslaugomis, tačiau ir vietiniais tiekėjais, kurie gali ženkliai pagerinti gyvenimo kokybę greitu šviesolaidžio internetu.


Užsakomosios paslaugos į namus. Kaunas nėra mažas miestas, todėl žmonės turi daug galimybių, apie kurias galbūt ne viską žino. Savo išmaniajame telefone galima rasti ne vieną ir ne dvi programėles, kurios itin palengvina kasdienybę ir leidžia lengviau atsipūsti. Štai kelios jų.

REKLAMA


Į Kauną atsikraustė vienas didžiausių maisto atvežimo tinklų pasaulyje „Wolt“, kuris gali atvežti mėgiamą picą ar spurgą iš restorano, kuris įprastai maisto nepristato, arba leidžia neskubėti iš darbo tiesiai į virtuvę bei sukti galvą, ką pasigaminti vakarienei.


Neturintiems nuosavo transporto ar mėgstantiems pramogauti mieste prieinama „Taxify“ arba kitos pavėžėjimo paslaugos. „Barbora“ paslauga leidžia nesirūpinti dėl skubėjimo į parduotuvę, jeigu pritrūksta produktų iš prekybos centro arba norisi vengti juose lankytis. Didžiausia nauda, kad sutaupote savo jėgas ir laiką. To miesto gyventojams labiausiai ir trūksta.


Kauno kortelė. Jeigu į darbą, mokslus ar po miestą keliaujama be nuosavo automobilio, viešasis transportas yra pigiausias sprendimas. „Nuolatinis bilietas“ dabar turi kitą pavadinimą – „Kauno kortelė“. Kaunas nuolat atnaujina didelį autobusų, troleibusų ir maršrutinių taksi parką. Gana modernūs ir jaukūs autobusai ir didžiąja dalimi troleibusai leidžia pasiekti beveik visas miesto dalis už palyginti mažą kainą. Bilietą galima pildyti fiksuota suma arba įsigyti terminuotą. Taip vieno važiavimo suma tampa mažesne nei mokant už vienkartinį bilietą jau viešojo transporto priemonėje.


Signalizacija ir apsauga. Būsto saugojimui lietuviai skiria tikrai per mažai dėmesio. Namai yra pati svarbiausia vieta, todėl jos saugumu būtina maksimaliai pasirūpinti. Jeigu yra galimybė, būstą patariama apdrausti, nelaimės atveju tai tikrai gelbsti. Ypač svarbu įsirengti signalizaciją gyvenant nuosavame name. Įsilaužimą naktį sunku pastebėti, o signalizacijos dėka vagys gali būti išgąsdinti, atbaidyti arba blogiausiu atveju sugauti saugos tarnybos ar policijos pareigūnų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)