6 patarimai žaidimų telefone mėgėjams

6 patarimai žaidimų telefone mėgėjams


Telefonas jau seniai viršijo tik susisiekimo priemonės apibrėžimą. Dabar juos naudojame sporto pasiekimams sekti, muzikai klausyti, puikios kokybės nuotraukoms daryti ir kitoms smagioms pramogoms, pavyzdžiui žaidimams.


Jeigu esate žadimų telefone mėgėjas, jums turėtų būti įdomu, kokie telefono parametrai būtini siekiant užsitikrinti geriausią patirtį. „Senukai.lt“ elektronikos prekių grupės vadovas Lukas Kazlauskas papasakojo, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį renkantis telefoną žaidimams.


Ekrano dydis ir raiška

Ekspertas pataria žaidimams ieškoti telefonų su didesniais ekranais ir aukšta raiška: „Daugelis žaidėjų sutiktų, kad didesnis ekranas užtikrina geresnę patirtį ir patogesnį valdymą, o aukšta ekrano raiška leidžia matyti detalų ir tikrovišką vaizdą.“ Specialisto rekomenduojami telefonai turėtų būti ne mažesni kaip 5 colių ir nemažiau kaip 720x1280 pikselių raiškos.


Didelio našumo procesorius

Telefono procesorius be jokios abejonės yra vienas svarbiausių dalykų kalbant apie žaidimus. Gamintojai kasmet pristato vis labiau patobulintus jų parametrus ir darosi vis sunkiau tarp jų susigaudyti.

REKLAMA


L. Kazlauskas siūlo atkreipti dėmesį į procesoriaus branduolių skaičių: „Žaidžiantiems siūlyčiau rinktis telefonus su nemažiau kaip 4 branduolius turinčiais procesoriais. Tačiau patiems didžiausiems žaidimų gerbėjams patarčiau ieškoti telefonų su 8 branduoliais – toks telefonas pateisins visus lūkesčius ir padovanos nepakartojamą žaidimų patirtį“, – sako specialistas.


Ilgai tarnaujanti baterija

Kaip žinia, aukštos kokybės žaidimai reikalauja gan didelių baterijos resursų, tad žaidimams rekomenduojama rinktis telefonus, turinčius ilgai tarnaujančią bateriją. Pasak specialisto, dėmesio vertų išmaniųjų telefonų baterijos talpa turėtų būti ne mažesnė kaip 4000mAh. Kuo stipresnė baterija, tuo ilgiau mėgausitės žaidimu.


Didesnė atmintis

Kuo didesnis RAM kiekis yra telefone, tuo sklandžiau jis veikia. Pasak elektronikos prekių specialisto, tai ypač svarbu žaidžiant, nes didesnė atmintis padeda išvengti strigimų, užtikrina, kad telefonas „neužlūš“ svarbiausiu žaidimo momentu. L. Kazlauskas pataria rinktis ne mažiau kaip 1GB RAM atmintį turinčius telefonus, tačiau ketinantiems žaisti aukštos grafikos žaidimus, rekomenduojami 2GB ar dar didesnį RAM kiekį turintys telefonų modeliai.


Kokybiška garso sistema

Garsas ypač svarbus elementas, kuris ypatingai įtraukia į žaidimą ir sustiprina patirtis. Puiku, kai telefone integruotas geras garsiakalbis, tačiau ištikimiausi žaidimų gerbėjai efektą mėgsta pastiprinti užsidėję ausines, kurios leidžia atsiriboti nuo aplinkos ir visiškai pasinerti į smagų žaidimų pasaulį.
Atsižvelgus į šiuos patarimus, tikrai neprašausite ir pasirinksite telefoną, kuris leis mėgautis geriausia patirtimi ir linksmais žaidimų vakarais.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)