Tikras iššūkis virtuvėje – burnoje tirpstančios kanelės (video)

Tikras iššūkis virtuvėje – burnoje tirpstančios kanelės (video)


INGREDIENTAI:


500 g. riebaus pieno;
30 g. sviesto;
2 kiaušinių tryniai;
1 pilnas kiaušinis;
200 g. baltojo cukraus;
3 g. druskos;
125 g. miltų;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
50 g. tamsaus romo;
žiupsnelio druskos.


GAMINIMAS:


1. Į nesvylančią keptuvę ar storadugnį puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Pakaitinkite beveik iki virimo ir nukelkite nuo ugnies.


2. Dviejų kiaušinių trynius ir vieną pilną kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir žiupsniu druskos. Supilkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite iki vientisos masės.


3. Į miltų mišinį per 3 kartus supilkite šiltą, bet ne verdantį pieno ir sviesto mišinį. Supylę kiekvieną trečdalį labai dėmesingai permaišykite tešlą šluotele.


4. Tešlą būtina intenstyviai plakti šluotele, kad neliktų gumuliukų. Neplakite plaktuvu. Jeigu gerai išmaišius lieka gumuliukų, tešlą perkoškite per smulkų sietelį.


5. Į tešlą supilkite romą ir vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Indą su tešla uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 12 – 48 valandoms.


6. Prieš kepimą formeles ištepkite sviestu ir užpildykite jas tešla. Nepilkite iki pat viršaus, užpildykite 3/4 formelės.

REKLAMA


7. Kaneles kepkite iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite 1 valandą. Tik iškepusias kaneles išverskite iš formelių ant grotelių ir palikite šiek tiek atvėsti.


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)