Skaniems sekmadienio pietums: filo tešlos pyragas su špinatais ir rikota (video)

Skaniems sekmadienio pietums: filo tešlos pyragas su špinatais ir rikota (video)


INGREDIENTAI:


500 g. špinatų;
1 svogūnas;
350 g. rikotos;
gabalėlis sviesto;
70 g. tirpinto sviesto;
1 a.š. malto muskato;
80 g. parmezano;
druskos, pipirų;
2 kiaušiniai;
6 kiaušinių tryniai;
pakuotė filo tešlos.


GAMINIMAS:


1. Pirma, pasiruoškite pyrago įdarą. Špinatus apkepkite keptuvėje, kol šie suminkštės ir susitrauks. Iškeptus špinatus išimkite iš keptuvės ir nusunkite nuo jų skystį. Nusunktus lapus susmulkinkite peiliu.


2. Į įkaitintą keptuvė dėkite gabalėlį sviesto, smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir šiek tiek apkepkite. Kai svogūnai apkeps, sudėkite paruoštus špinatus ir pakepkite kelias minutes. Iškeptas daržoves atidėkite į atskirą dubenį ir palaukite kol šiek tiek atvės.


3. Į pravėsusias daržoves sudėkite rikotos sūrį, tarkuotą parmezano sūrį, įmuškite du kiaušinius, suberkite maltą muskatą ir druską, pipirus pagal skonį. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.


4. Paruoštą apvalų kepimo indą ištepkite tirpintu sviestu. Ant indo klokite vieną filo tešlos lakštą, jį ištepkite tirpintu sviestu. Klokite ant viršaus kitą filo tešlos lakštą, tačiau jį šiek tiek pasukite, kad abu lakštai negulėtų tolygiai vienas ant kito. Vėl patepkite tirpintu sviestu. Taip suklokite visus lakštus, kol apsuksite visą indą.

REKLAMA


5. Į vidų sudėkite paruoštą fetos ir špinatų mišinį. Jame padarykite šešias negilias duobutes ir į jas įdėkite po kiaušinio trynį. Ant trynių užpilkite po šlakelį tirpinto sviesto. Šonuose esančius lakštus suklokite ant pyrago viršaus, pertepdami sviesto lydiniu.


6. Pyragą dėkite į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, kol tešlos lakštai gražiai apskrus.


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)