Savaitgalio skanėstui: kreminė citrinų tarta (video)

Savaitgalio skanėstui: kreminė citrinų tarta (video)


INGREDIENTAI:


Tešlai:


290 g. miltų;
100 g. cukraus pudros;
žiupsnis druskos;
110 g. šalto sviesto;
1 kiaušinis.


Įdarui:


250 g. cukraus;
5 citrinų tarkuotos žievelės ir jų sulčių;
7 kiaušiniai;
280 g. sviesto.


GAMINIMAS:


1. Pradėkite ruošti tarto pagrindą. Į dubenį suberkite miltus, cukraus pudrą ir druską. Viską gerai išmaišykite. Į paruoštą mišinį įtarkuokite šaltą sviestą. Viską gerai išmaišykite, pirštais trindami miltų ir sviesto masę. Trinkite, kol mišinys sušoks į mažyčius gabalėlius.


2. Tuomet įmuškite kiaušinį ir gerai išminkikyte tešlą. Jeigu tešla nelimpa, įpilkite šiek tiek vandens pagal poreikį. Tešlą suformuokite į rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą apie 30 minučių.


3. Kai tešla atvės, iškočiokite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Kočiokite iki maždaug 0,5 cm. storio. Tešlą perkelkite į kepimo formą. Švelniai spauskite žemyn ant formos dugno ir šonų, nuiimkite tešlos perteklių. Šakute subadykite tešlos pagrindą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 20 – 35 minutes, kol tartas taps šviesiai rudos spalvos.


4. Citrininiam įdarui paruošti į dubenį suberkite cukrų ir tarkuotas citrinų žieveles. Pirštais gerai sutrinkite ingredientus. Dėkite kiaušinius ir elektriniu maišytuvu viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA


5. Į plakinį supilkite citrinų sultis ir viską perkoškite į kitą indą, kad įdare neliktų citrinų žievelių. Paruoštą masę uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu ir nuolat maišydami kaitinkite ant garų, kol masė sutirštės.


6. Sutirštėjusį įdarą nukelkite nuo puodo su garais ir palikite šiek tiek atvėsti. Dėkite po truputį gabaliukais pjaustytą sviestą ir nuolatos viską maišykite elektriniu maišytuvu. Įdare sumaišius visą sviestą iki vientisos masės, ją supilkite ant iškepto pagrindo. Prieš valgant, tartą laikykite šaldytuve 4 – 5 valandas, kol įdaras sustings.


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)