Klasikinis skonis iš Prancūzijos: galeta su obuoliais (video)

Klasikinis skonis iš Prancūzijos: galeta su obuoliais (video)


INGREDIENTAI:


210 g. miltų;
1 v.š. cukraus;
1 a.š. druskos;
115 g. šalto sviesto tešlai ir po gabalėlį sviesto įdarui bei karamelei;
1 v.š. obuolių acto;
60 ml. šalto vandens;
800 g. obuolių;
1 v.š. citrinos sulčių;
1 a.š. cinamono;
70 g. cukraus įdarui ir 100 g. karamelei;
1 kiaušinis;
100 g. riebios grietinėlės.


GAMINIMAS:


1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Supilkite obuolių actą. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai. 


2. Palengva į trupinius pilkite šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti. Jeigu matote, kad jie per sausi ir nekimba, įpilkite dar šlakelį šalto vandens.


3. Perkelkite tešlą ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Šiek tiek lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30 minučių.


4. Į puodą sudėkite griežinėliais pjaustytus obuolius, supilkite citrinos sultis, suberkite cinamoną, įdėkite gabaliuką sviesto ir maišydami kaitinkite, kol obuoliai suminkštės.

REKLAMA


5. Išimkite iš šaldytuvo atšalusią tešlą, perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir iškočiokite į daugiau ar mažiau taisyklingą ~30 cm. skersmens apskritimą. 


6. Ant tešlos apskritimo, palikdami švarius 5 cm. kraštelius, sudėkite obuolių įdarą. Tešlos kraštelius užlenkite į vidinę pusę. Kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukrumi. Galetą dėkite į 200ºC įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes.


7. Pasiruoškite karamelę. Į puodą sudėkite cukrų, įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite sviesto gabaliuką ir maišant kaitinkite kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Tuomet nuimkite nuo ugnies ir plona srovele per kelis kartu supilkite grietinėlę. Visą laiką maišykite, kad karamelė nesušoktų į gabalus.


8. Paruošta karamele apšlakstykite jau iškepusią galetą ir patiekite.


Skanaus!









  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)