Greitiems pietums: bulvių košės kepsneliai su dviem įdarais (video)

Greitiems pietums: bulvių košės kepsneliai su dviem įdarais (video)


INGREDIENTAI:


Bulvių kepsneliams reikės:


2 kg. bulvių;
druskos, pipirų;
1/2 puodelio bulvių;
1 puodelio parmezano sūrio;
svogūnų ir česnakų miltelių.


Mėsos įdarui reikės:


1 svogūno;
3 paprikų;
2 česnako skiltelių;
500 g. faršo;
2 a.š. rūkytos paprikos miltelių;
pipirų, druskos.


Špinatų įdarui reikės:


150 gr. špinatų lapų;
6 kiaušinių;
8 juostelių kepintos šoninės;
druskos, pipirų.


GAMINIMAS:


1. Pirmiausia, į pasūdytą vandenį sudėkite bulves ir jas išvirkite (geriau, kad bulvės būtų kietokos). Kol virs bulvės, galite pasiruošti įdarus.


2. Mėsos įdarui pakepkite kubeliais supjaustytą svogūną bei paprikas. Sudėkite susmulkintas česnako skilteles, faršą, prieskonius ir kepkite, kol apskrus faršas ir suminkštės paprikos. Paruoštą įdarą atidėkite į šalį.


3. Kitoje keptuvėje paruoškite špinatų įdarą. Ant alyvuogių aliejaus pakepinkite špinatų lapus. Kai šie pakeps ir susitrauks, sudėkite kiaušinius ir vis pamaišykite. Į jau beveik iškepusį įdarą sudėkite smulkiai pjaustytą šoninę ir suberkite prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir atidėkite keptuvę į šalį.


4. Jau išvirusias bulves nusausinkite ir sutarkuokite burokine tarka. Supilkite miltus, parmezano sūrį ir prieskonius. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA


5. Paruoštą bulvių pagrindą padalinkite į dvi dalis. Kepimo skardoje ar kitame patogiame inde tolygiai išklokite vieną bulvių dalį. Ant viršaus, palikdami tarpelius, sudėkite pasiruoštus įdarus. Įdarą galite pagardinti tarkuotu sūriu. Ant viršaus dėkite antrą bulvių sluoksnį, taip suformuodami gražias „pagalvėles“. Išpjaukite jas ir viską dėkite į šaldymo kamerą, kad produktas sustingtų.


6. Jau sustingusius bulvių pyragėlius kepkite iki 195°C temperatūros įkaitintame aliejuje. Kepkite, kol pyragėliai gražiai apskrus.


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)