Puikus pasirinkimas pietums – piemenėlių pyragas

Puikus pasirinkimas pietums – piemenėlių pyragas


INGREDIENTAI


1. 2 valg. š. aliejaus;
2. 500 g. avienos arba jautienos faršo;
3. Druskos, pipirų;
4. 1 vnt. didelio svogūno;
5. 2 vnt. morkų;
6. 3 skiltelės česnakų;
7. 1 a. š. džiovintų čiobrelių;
8. 2 a. š. pomidorų pastos;
9. 2 a. š. Vorčesterio padažo;
10. 1 puodelis raudonojo vyno;
11. 1 puodelis daržovių arba vištienos sultinio;
12. 1 kg. bulvių;
13. 50 g. sviesto;
14. 120 ml. pieno;
15. 4 vnt. kiaušinių trynių;
16. Saujos parmezano sūrio.


GAMINIMAS


1. Įkaitinkite keptuvę ir ant aliejaus kepkite faršą tol, kol paruduos.
2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną bei česnakus, sutarkuokite morkas. Visus šiuos ingredientus sudėkite į keptuvę su faršu ir apkepkite.
3. Viską pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Supilkite pomidorų pastą, Vorčesterio padažą, raudoną vyną ir sultinį. Vis pamaišydami, viską troškinkite apie 20 min.
4. Jau išvirtas bulves sutrinkite grūstuvu. Į masę sudėkite sviestą, kiaušinių trynius, parmezano sūrį. Dar kartą viską gerai sutrinkite. Po truputį pilkite pieną tol, kol košė gausis norimos konsistencijos.
5. Į kepimo indą sudėkite mėsos troškinį, tolygiai paskirstykite, ant viršaus sukrėskite bulvių košę arba ją gražiai paskirstykite, naudodami konditerinį maišelį.
6. Patiekalą įdėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol paviršius gražiai apskrus – apie 30 min.

REKLAMA


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)