Žiedinių kopūstų virtinukai su „Pesto“ padažu (video)

Žiedinių kopūstų virtinukai su „Pesto“ padažu (video)


INGREDIENTAI


Žiedinis kopūstas 1 vnt.
Miltai 2 st.
Druska 1 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
Pesto padažas pagal skonį


GAMINIMAS


1. Žiedinį kopūstą išskirstykite mažomis dalimis ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 10 min., kol žiedinis kopūstas bus minkštas.
2. Išvirtą žiedinį kopūstą šiek tiek atvėsinkite, perdėkite į švarų rankšluostį ir išspauskite kiek įmanoma daugiau skysčio.
3. Į masę įberkite nepilną stiklinę miltų ir šaukštą alyvuogių aliejaus, gerai išmaišykite. Pradėkite minkyti ir berkite tiek miltų, kol tešla beveik nelips prie rankų.
4. Tešlą padalinkite į keturias dalis. Pabarstykite stalą miltais. Paimkite vieną iš gabalėlių ir tarp delnų pradėkite formuoti pailgą masę. Supjaustykite ją poros centimetrų ilgio gabaliukais.
5. Virtinukus galite daryti įvairių formų. Vienas paprasčiausių variantų – paviršiuje šakute įspauskite kelis griovelius.
6. Virtinukus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Kai virtinukiai iškils į vandens paviršių, virkite dar 2–3 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite, dėkite į lėkštę, užpilkite „Pesto“ padažo ir išmaišykite. Patiekalą galite pagardinti šviežio baziliko lapeliais ir parmezano drožlėmis.

REKLAMA


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)