Norite būti krepšinio teisėju? Ateikite pasimokyti

Norite būti krepšinio teisėju? Ateikite pasimokyti


Vilniaus krepšinio teisėjų sąjunga (VKTS) kviečia visus norinčius išmokti teisėjauti arba dirbti krepšinio rungtynių sekretoriaus darbą į teisėjų mokyklėlę. Pusę metų truksiančius kursus, vyksiančius nuo spalio 8 d., ves FIBA kategorijos teisėjas Gvidas Gedvilas ir Nacionalinės kategorijos teisėjas Audrius Jaraminas.


Mokyklėlėje dėmesys bus skiriamas ne tik teorinėms taisyklių žinioms, bet ir darbui aikštelėje. Teisėjai mokysis gestų, judėjimo aikštėje, bendradarbiavimo, o patyrę teisėjai dalinsis savo patirtimi bendraujant su treneriais ir žaidėjais.


Specializuotus seminarus ves VKTS pirmininkas, FIBA kategorijos teisėjai Gintaras Vitkauskas, Tomas Jasevičius, Mindaugas Večerskis ir Vilius Mačiulaitis. Sekretoriato darbuotojus mokys ilgametė Eurolygos ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sekretorė Jolanta Kasteckienė.


Kursų metu bus suteikta galimybė teisėjauti tikrose rungtynėse. Sėkmingai kursus baigę teisėjai gaus licencijas teisėjauti Vilniaus miesto mėgėjų bei Moksleivių krepšinio lygose.

REKLAMA


VKTS mokyklėlė veikia jau 6 metus. Per šį laikotarpį mokyklėlės auklėtinis Tomas Paukštys gavo NKL kategoriją, dar 13 teisėjų dirba Regionų krepšinio lygoje (RKL).


Išmokti teisėjauti kviečiamos ir merginos. Vien dabar Vilniaus miesto pirmenybėse teisėjauja 4 merginos, viena iš jų, Indrė Balnionytė, kviečiama dirbti ir Lietuvos moterų krepšinio lygoje.


Mokyklėlė vyks kartą per savaitę – sekmadieniais, 16 val. Vilniaus Radvilų gimnazijoje (Gelvonų g. 55).


Registracija į VKTS mokyklėlę vyksta elektroniniu paštu - vkts.mokyklele@gmail.com ir puslapyje www.krepsinioteisejumokykla.lt







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)