Vokietijoje – siūlymas uždrausti plastikinius maišelius

Vokietijoje – siūlymas uždrausti plastikinius maišelius


Vokietijoje sunaudojama vis mažiau ir mažiau plastikinių maišelių, tačiau 64 proc. mažėjimas nuo 2015 m. netenkina aplinkos ministrės Svenjos Schulzes, taigi, Aplinkos ministerija parengė įstatymo projektą, uždraudžiantį plastikinius maišelius.


Tiesa, neuždraudžiami ploni plastikiniai maišeliai vaisiams ir daržovėms, rašo „Deutsche Welle“.


S.Schulze siekia, kad draudimas įsigaliotų kitąmet. Įstatymą pažeidusioms bendrovėms grės iki 100 tūkst. eurų bauda, teigia socialdemokratų politikė.


Jei įstatymo projektas bus priimtas, Vokietijoje įsigalios 6 mėnesių pereinamasis laikotarpis, kuomet bus „išplatintos likusios maišelių atsargos“ ir sunaudojami esami maišeliai. Uždraudžiami ir perdirbti bei ekologiškai pagaminti plastikiniai maišeliai.


S.Schulze tikino, kad įstatymo tikslas yra „išsivaduoti iš atliekų visuomenės ir, apskritai, kad naudotume mažiau plastiko“.


2016 m. pasiektas Vyriausybės ir verslo susitarimas buvo sėkmingas. Aplinkos ministerijos duomenimis, nuo 2015-ųjų šalyje sunaudojama 64 proc. mažiau plastikinių maišelių.

REKLAMA


Savo ruožtu valdančiosios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) pirmininkė ir galima kanclerės Angelos Merkel įpėdinė Annegret Kramp-Karrenbauer tvirtino, kad reikėtų pradėti nuo savanoriško plastikinių maišelių atsisakymo.


„Jei tai nesuveiks, tada galime kalbėti apie draudimus“, – sakė A.Kramp-Karrenbauer.


ES jau nusprendė nuo 2021-ųjų uždrausti kai kuriuos vienkartinius plastiko gaminius, kaip šiaudeliai, peiliai ir šakutės.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)