2070 metais feisbuke greičiausiai bus registruota daugiau mirusiųjų nei gyvųjų

2070 metais feisbuke greičiausiai bus registruota daugiau mirusiųjų nei gyvųjų


2070 metais „Facebook“ tinkle gali būti registruota daugiau mirusiųjų nei gyvų vartotojų. Tai rodo Oksfordo interneto instituto tyrimas, kurio rezultatai pristatyti savaitgalį.


Remdamiesi 2018 metų vartotojų skaičiais bei Jungtinių Tautų duomenimis apie demografinius pokyčius, tyrėjai apskaičiavo, kad iki 2100 metų mirs mažiausiai 1,4 mlrd. feisbuko narių.


Jei šio socialinio tinklo bendruomenė toliau augs taip, kaip iki šiol, mirusių „vartotojų“ skaičius iki šimtmečio pabaigos pasieks 4,9 mlrd. „Facebook“ šiuo metu visame pasaulyje turi 2,37 mlrd. aktyvių vartotojų.


Augantis mirusių feisbuko narių skaičius kelia svarbių klausimų apie virtualų vartotojų palikimą, sako mokslininkai. „Kaip visuomenė mes tik dabar pradėjome kelti šiuos klausimus, ir mūsų dar laukia ilgas kelias“, - sakė vienas studijos autorių Carlas Ohmanas.


Jo kolega Davidas Watsonas, be to, pabrėžė galimą „Facebook“ duomenų, kaip žmogiškosios kultūros istorinio archyvo, naudą. Esą svarbu, kad prieiga prie šių istorinių duomenų būtų suteikta ne vienai į pelną orientuotai įmonei. „Svarbu garantuoti, jog būsimos kartos galėtų naudotis mūsų virtualiu palikimu, kad suprastų savo istoriją“, - kalbėjo D.Watsonas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)