„Huawei“ ramina: „Mūsų įrangos saugumas yra toks pat, kaip ir kitų“

„Huawei“ ramina: „Mūsų įrangos saugumas yra toks pat, kaip ir kitų“


Kinijos technologijų milžinės „Huawei“ telekomunikacijų tinklų įrangos saugumas yra tokios pat kokybės, kaip ir įmonės konkurentų, teigė „Huawei“ kibernetinio saugumo direktorė Sophie Batas, kaltindama JAV vyriausybę bandant nuteikti sąjungininkus prieš „Huawei“.


„Mes esame tikriausiai labiausiai išbandytas 5G ryšio tinklų įrangos tiekėjas pasaulyje“, - naujame „Huawei“ kibernetinio saugumo centre Briuselyje kalbėjo S. Batas, praneša „Reuters“.


Ji sukritikavo JAV valstybės departamento pareigūno, atsakingo už kibernetinį saugumą, pareiškimą, esą šalys, diegiančios pavojų keliančias 5G ryšio sistemas, paspartins „Huawei“ uždraudimą daugelyje valstybių.


„Man sunku patikėti tuo, kad tokia valstybė, kaip Jungtinės Valstijos, išskyrė vienintelę bendrovę, ir man kyla klausimas - kodėl einama taip toli?“ - sakė „Huawei“ atstovė.


S. Batas teigimu, audito bendrovės „Zhong Lun“, „Clifford Chance“ ir „Ernst & Young“ peržvelgė Kinijos žvalgybos įstatymus ir pateikė išvadas, kuriose teigiama, kad šalies įstatymai neleidžia Pekinui šnipinėti, pasitelkiant saugumo spragas technologijų bendrovių, įskaitant ir „Huawei“, įrangoje.


„Huawei“ pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei“ priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei“, tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)