Turtingiausias pasaulio žmogus ragina konkurentus didinti minimalų atlyginimą

Turtingiausias pasaulio žmogus ragina konkurentus didinti minimalų atlyginimą


Technologijų milžinės „Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas metė iššūkį konkurentams ir paragino juos didinti minimalų atlyginimą savo įmonėse iki 15 dolerių už valandą, kaip tai padarė „Amazon“, rašo CNBC.


„Dar geriau, padidinkite iki 16 dolerių (už valandą) ir meskite pirštinę atgal. Tokia konkurencija yra puiki ir atneštų naudos visiems“, - sakė J. Bezosas. Jungtinėse Valstijose minimalus atlyginimas, nustatytas federalinės valdžios, siekia 7,25 dolerio už valandą. Tiesa, skirtingos valstijos dažnai turi skirtingus minimalų valandinį atlygį reglamentuojančius įstatymus.


„Amazon“ atlyginimus šimtams tūkstančių savo darbuotojų padidino pernai lapkritį, tačiau bendrovei ant kulnų lipa JAV mažmeninės prekybos milžinai „Target“ ir „Walmart“. Praėjusią savaitę „Target“ pranešė didinantis minimalų atlyginimą įmonėje iki 13 dolerių per valandą, o „Walmart“ - iki 11.


„Tikime, kad atlyginimų didinimas ir investicijos į darbuotojus atneš daug naudos mūsų verslui“, - kalbėjo „Amazon“ vadovas.

REKLAMA


J. Bezosas taip pat įspėjo investuotojus - bendrovė įgyvendina eksperimentus, kurie gali baigtis didžiuliais nuostoliais.


„Amazon“ eksperimentai kartais gali baigtis multimilijardiniais nuostoliais. Sunkiai dirbsime, kad tie bandymai pavyktų sėkmingai, bet negalime garantuoti, kad viskas pavyks taip, kai tikėjomės“, - kasmetiniame laiške „Amazon“ akcininkams rašė J. Bezosas.


Bendrovei augant, teigė „Amazon“ generalinis direktorius, auga ir sėkmingų bei nesėkmingų eksperimentų mastai. J. Bezosas laiške minėjo ir „Amazon Fire“ išmanųjį telefoną, kurio kūrimo projektas, pasak įmonės vadovo, žlugo.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>