„Patriots“ triumfavo NFL čempionate, T.Brady perrašė amerikietiško futbolo istoriją

„Patriots“ triumfavo NFL čempionate, T.Brady perrašė amerikietiško futbolo istoriją


Sekmadienį Atlantoje (JAV) vykusiame 53-iajame Šiaurės Amerikos Nacionalinės futbolo lygos (NFL) finale („Super Bowl“) „New England Patriots“ klubas 13:3 nugalėjo „Los Angeles Rams“ ekipą ir po metų pertraukos susigrąžino vieną svarbiausių trofėjų JAV sporte.


Tai buvo jau šeštasis „Patriots“ laimėtas NFL čempionatas. Anksčiau ši ekipa tą padarė 2002, 2004, 2005, 2015 ir 2016 metais. „Rams“ klubas NFL laimėjo 1945, 1951 ir 1999 metais.



Naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas „Patriots“ narys Julianas Edelmanas. Tuo tarpu 41-erių metų „Patriors“ veteranas Tomas Brady tapo vyriausiu įžaidėju, iškovojusiu NFL titulą. Jam tai buvo jau devintasis NFL finalas ir šeštoji pergalė. Pagal šiuos rodiklius jis yra lygos rekordininkas.


„Man tai reiškia labai daug“, - sakė T.Brady. „Šioje kelionėje buvo labai daug vyrukų, mes buvome tikra komanda ir buvo labai linksma būti to dalimi. Kiekvieną dieną bandai daryti tai, ką gali geriausio“.



Skaičiuojama, kad „Super Bowl“ transliacijos metu 30 sekundžių trukmės reklaminio klipo ištransliavimas užsakovams atsiėjo net 5,2 milijonus JAV dolerių. Bilietai į NFL finalo rungtynes kainavo vidutiniškai apie 4 tūkst. JAV dolerių.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>