„Tesla“ sulaukė svarbių naujienų: uždegta žalia šviesa naujajam modeliui Europoje

„Tesla“ sulaukė svarbių naujienų: uždegta žalia šviesa naujajam modeliui Europoje


„Tesla“ elektromobiliui „Model 3“ uždegta žalia šviesa Europoje. Planuojama, kad nuo vasario elektra varomas sedanas išriedės į Europos gatves, informuoja „Reuters“.


„Model 3“ atitinka Europos transporto reguliuotojų reikalavimus, teigiama Nyderlandų transporto priemonių tarnybos (RDW) svetainėje paskelbtame pranešime. RDW yra viena iš institucijų, sprendžiančių dėl licencijų automobiliams ir automobilių dalims suteikimo Europoje.


„Model 3“ yra vienas svarbiausių „Tesla“ projektų, Jungtinių Valstijų elektromobilių gamintojui bandant pasiekti platesnes rinkas vartotojui prieinamais automobilių modeliais. Pigiausias „Model 3“ variantas kainuoja 58 800 eurų, o brangesnio „Model S“ kaina prasideda nuo maždaug 89 000 eurų.


Reguliuotojų patvirtinimas pasirodė pačiu svarbiausiu laiku bendrovei, besiruošiančiai didėsiančiai kitų autopramonės milžinų konkurencijai. Gerai žinomi automobilių gamintojai, kaip „Volkswagen“ ir „Ford“, žada ateinančiais metais išleisti iki 300 mlrd. dolerių elektromobilių gamybai.


Praėjusią savaitę „Tesla“ pranešė apie tūkstančių darbuotojų atleidimą, siekiant sumažinti išlaidas, o likusias lėšas investuoti į „Model 3“ gamybą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)