Milžiniška atskirtis: 26 žmonės turi daugiau turto nei pusė pasaulio populiacijos

Milžiniška atskirtis: 26 žmonės turi daugiau turto nei pusė pasaulio populiacijos


26-iems pasaulio milijardieriams priklauso tiek turto, kiek 3,8 mlrd. žmonių, sudarančių vargingiausių pasaulio žmonių dalį, rodo nevyriausybinės organizacijos „Oxfam“ ataskaita.


Naujoje „Oxfam“ ataskaitoje, paskelbtoje prieš Pasaulio ekonomikos forumą (PEF) Davose, pažymima, kad 2018-ieji buvo tie metai, kai turtuoliai tapo dar turtingesni, o skurstantieji dar labiau nuskurdo.


Organizacija teigė, kad didėjantis atotrūkis tarp turtingiausių ir skurdžiausių pasaulio gyventojų trukdo kovai su skurdu, kenkia šalių ekonomikoms ir kursto visuomenės pyktį. Siekiant kovoti su didėjančia nelygybe, „Oxfam“ ragino vyriausybes didinti mokesčius turtingiesiems.


Remiantis ataskaita, 2018 metais daugiau kaip 2 200 pasaulio milijardierių turtas padidėjo 900 mlrd. dolerių, o tai reiškia, kad kasdien jis didėjo po 2,5 mlrd. dolerių.


Tuo tarpu skurdžiausių pasaulio gyventojų turtas pernai sumažėjo 11 proc.


Turtingiausio pasaulio žmogaus „Amazon“ įkūrėjo Jeffo Bezoso turto vertė pernai išaugo iki 112 mlrd. dolerių ir „Oxfam“ pažymėjo, kad 1 proc. jo turto prilygsta visam Etiopijos sveikatos apsaugai skirtam biudžetui.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)