Danija planuoja statyti 9 naujas salas Kopenhagos verslui

Danija planuoja statyti 9 naujas salas Kopenhagos verslui


Danija pirmadienį parėmė planą statyti 9 naujas dirbtines salas, kurios išplėstų pramoninį Kopenhagos rajoną ir pritrauktų investicijų.


Naujos salos sudarytų maždaug ketvirtadalį viso projekto ploto, kuris siekia apie 420 futbolo aikščių. Statybos darbai turėtų prasidėti 2022 m., o projektas visiškai užbaigtas turi būti iki 2040 metų.


Vyriausybė planuoja pritraukti iki 380 naujų verslo bendrovių ir sukurti 12 tūkst. darbo vietų, taip pridėdamas 8 mlrd. dolerių prie šalies ekonomikos, o tai sudaro 2,5 proc. valstybės bendrojo vidaus produkto (BVP).


„Būsime stipresni tarptautinėje arenoje, būsime konkurencingi pritraukdami verslą, investicijas ir aukštos kvalifikacijos darbuotojus“, - apibūdindamas projektą sakė vidaus reikalų ministras Simonas Emilis Ammitzboll-Bille‘is, pridurdamas: „Tai padės ne tik sostinės, bet ir visos Danijos plėtrai“.


Siūlymą dar turės patvirtinti parlamentas. Verslo ministras Rasmusas Jarlovas žurnalistus spaudos konferencijoje tikino, kad vyriausybė tikisi finansuoti projektą lėšomis, gautomis parduodant sklypus salose.

REKLAMA


Skelbiama, kad vienoje iš 9 salų veiks gamykla, iš šiukšlių gaminanti biokurą ir valanti nuotekas. Kitose salose bus įkurtos pramonės bendrovės.


Kopenhaga yra išsidėsčiusi ant dviejų pagrindinių salų, Zelandijos ir Amagerio. Miestas jau ne kartą buvo išplėstas statant dirbtines salas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)