Naujoji Zelandija į orbitą paleido 13 NASA palydovų

Naujoji Zelandija į orbitą paleido 13 NASA palydovų


Privati raketų paleidimo įmonė „Rocket Lab“ sekmadienį į orbitą iš Naujosios Zelandijos kosmodromo paleido raketą, nešančią 13 JAV kosmoso agentūros NASA palydovų.


„Turime pakilimą“, - „Rocket Lab“ 19.34 val. vietos laiku (8.34 val. Lietuvos laiku) patvirtino tviteryje.


Ši misija yra nedidelės palydovų paleidimo įmonės antrasis komercinis raketos paleidimas ir pirmasis toks paleidimas bendradarbiaujant su NASA.


„Rocket Lab“ 17 metrų ilgio „Electron“ raketa pakilo iš Mahijos pusiasalio Naujosios Zelandijos Šiaurės saloje. Tai yra pirmasis privatus kosmodromas pasaulyje. „Rocket Lab“, JAV registruota įmonė, veikianti Naujojoje Zelandijoje, siekia sunaikinti kliūtis, trukdančias komerciniam raketų paleidimui. Įmonė siekia ateityje vykdyti komercinius raketų paleidimus į orbitą kas savaitę.



„Electron“ nešančioji raketa naudoja 3D spausdintuvais sukurtus variklius ir yra sukurta į orbitą iškelti nedidelius krovinius, kaip telekomunikacijų palydovus, sveriančius iki 150 kilogramų.


Naujosios Zelandijos Oklando mieste veikianti raketų gamykla ir kosmodromas siekia pagaminti, išbandyti ir į orbitą paleisti po raketą kas mėnesį jau 2019 m. Iki 2020 m. pabaigos „Rocket Lab“ tikisi vykdyti raketų paleidimus kas savaitę.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)