Tadžmahalą pamatyti norintys indai turės mokėti penkis kartus brangiau

Tadžmahalą pamatyti norintys indai turės mokėti penkis kartus brangiau


Norėdamos sustabdyti masinį žmonių antplūdį ir sumažinti su tuo susijusią žalą, Indijos žinybos ženkliai didins bilietų į Tadžmahalą kainas.


Indai ateityje už bilietą turės atseikėti 250 rupijų (3 eurus) - ir tai yra penkiskart brangiau nei moka iki šiol. Užsienio turistams kaina augs trimis doleriais iki 19 dolerių (17 eurų). Lėšos bus skiriamos garsiojo mauzoliejaus priežiūrai.


Padidinus kainas, lankytojų skaičius sumažės iki 20 proc. , sakė už lankytinų objektų priežiūrą atsakingos vyriausybinės institucijos atstovas.


Ekspertų vertinimu, nuolat augantys lankytojų srautai didina baltojo marmuro mauzoliejaus nusidėvėjimą. Didžiausią Tadžmahalo lankytojų dalį sudaro indai. Todėl tarnybos jau sausį nusprendė vietinių lankytojų skaičių apriboti iki 40 000 per dieną.


Tadžmahalas įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą, jį kasmet aplanko milijonai turistų. Vien tik 2016-aisiais rūmus primenantį mauzoliejų, kurį Mogolų imperatorius Šahdžahanas XVII amžiuje pastatė mirusiai savo žmonai Mumtaz Mahal, apžiūrėjo 6,5 mln. žmonių.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>