Sukčiavimo bylą užbaigti siekiantys „Facebook“ sutiko sumokėti Italijai 100 mln.

Sukčiavimo bylą užbaigti siekiantys „Facebook“ sutiko sumokėti Italijai 100 mln.


Socialinių tinklų milžinas „Facebook“ sutiko sumokėti per 100 mln. eurų, siekiant užbaigti finansinio sukčiavimo bylą, ketvirtadienį pranešė Italijos mokesčių inspekcija.


Italija jau yra pasiekusi panašius „išsipirkimo“ susitarimus su „Amazon“, „Apple“ ir „Google“. Italija ir kitos ES šalys siekia išsireikalauti daugiau mokesčių iš šių tarptautinių milžinų, anksčiau naudojusių įstatymų spragas deklaruojant ES gautą pelną kitose šalyse, kuriose mokestinė našta yra mažesnė.


Italijos mokesčių inspekcija pranešime teigė, kad susitarimu siekiama „užbaigti nesutarimus, susijusius su finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (GdF) Milano prokuratūros prašymu pradėtais tyrimais dėl 2010-2016 m. mokesčių vengimo“.


Inspekcijos atstovai pridūrė, kad „Facebook“ Italijai sumokės daugiau nei 100 mln. eurų.


Praeitų metų gruodį internetinės prekybos milžinas „Amazon“ pasiekė panašų susitarimą su Italija. Kita didžiulė įmonė, „Google“, praeitų metų gegužę sutiko sumokėti 306 mln. eurų Italijai už tai, kad ši užbaigtų bylą dėl 2009-2013 metais įmonės Italijoje gauto pelno deklaravimo Airijoje.

REKLAMA


Airijos mokesčiai verslui yra vieni mažiausių visoje Europos Sąjungoje, todėl interneto milžinai dažnai būtent šioje šalyje deklaruodavo pelną.


„Apple“ panašų susitarimą pasirašė anksčiau, 2015 m. gruodį. Įmonė sutiko sumokėti 300 mln. eurų už mokesčių vengimo 2008 m. bylos nutraukimą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)