„Savaitė“: kodėl nėra kairiųjų partijų?

„Savaitė“: kodėl nėra kairiųjų partijų?


Išleistas naujausias, 16-as šiais metais „Savaitės“ numeris. Jame klausiama, kodėl nėra kairiųjų partijų, skaitytojams paaiškinama, koks masažas ir kada tinka, žurnale taip pat laukia pažintis su lyriniu baritonu Eugenijumi Chrebtovu.


Esame linkę laukti iš valdžios didelės paramos, tačiau sprendžiant iš mūsų pajamų nelygybės, mažo pajamų perskirstymo per biudžetą, iki šiol mus valdžiusios partijos, nepaisant deklaracijų, buvo gerokai palinkusios į dešinę. Neseniai vienas iš kandidatų į Lietuvos socialdemokratų partijos lyderio postą Gintautas Paluckas pažadėjo: jei bus išrinktas LSDP vadovu, pakeis net tris ketvirtadalius partijos vadovybės.


Nori nenori peršasi gana rimti klausimai: partijos vadovybė yra niekam tikusi? O jei ne, tuomet kieno interesams atstovauja ši politinė organizacija?
Diskusija apie tai pavadinta „Kodėl neturime kairiųjų partijų?“


„Savaitė“: kodėl nėra kairiųjų partijų?


Skauda galvą, maudžia sąnarius, o gal vargina prasta nuotaika? Kartais pagelbėti gali ir masažas. Maloni procedūra, ir skrandžio (taip, kaip vaistai) nedirgina. Koks masažas ir kada tinka?


Duomenų apie masažą aptinkama jau pirmykščių žmonių gyvenime. Šį gydymo būdą taikė Ramiojo vandenyno salose gyvenusios gentys. Masažuojant – trinant ir plekšnojant – buvo stengiamasi palengvinti skausmą. Plačiau apie masažus – rašinyje “Stebuklinga lytėjimo galia”


„Savaitė“: kodėl nėra kairiųjų partijų?


„Mano gyvenime buvo etapas, kai jaučiausi tarsi duobėje, tačiau žinojau, kad iš tos duobės pakilsiu tik dėl savo ryžto ir didžiulio noro tobulėti“, – prisipažįsta Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) dainuojantis lyrinis baritonas Eugenijus Chrebtovas, daugeliui labiau pažįstamas iš populiariosios grupės „el Fuego“.


Su nemažo populiarumo sulaukusia grupe „el Fuego“ dainininkas atsisveikino prieš metus, o dabar kopia operinės karjeros laiptais. Jo sukurtų vaidmenų bagažas jau nemenkas, jų Eugenijus suskaičiavo septyniolika. Ir ne tik sostinės Operos ir baleto teatre, bet ir Kauno muzikiniame, Estijos nacionaliniame, Tartu „Vanemuine“, Rygos operos ir baleto teatruose. Solistas, ką tik grįžęs iš Talino, rengiasi susitikimams su Lietuvos publika artimiausiu metu LNOBT vyksiančiuose spektakliuose „Bohema“ ir „Don Karlas“.


Pažintis su operos solistu – publikacijoje „Eugenijaus Chrebtovo sėkmės receptas – ryžtas ir atkaklumas“







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)