„Savaitė“: už šildymą mokėsime visą kainą

„Savaitė“: už šildymą mokėsime visą kainą


Išleistas naujausias, 15-as šiais metais, „Savaitės“ numeris. Jame rasite diskusiją apie Seimo „valstiečių“ ateitį, paaiškinimus, kaip bus kompensuojamos išlaidos dėl didėjančio PVM šildymui. Žurnale taip pat rasite pasakojimą apie rokerį, kuris dirba socialiniu darbuotoju vaikų globos namuose.


Ar skils „valstiečių“ frakcija? Klausimas visai ne retorinis, o greičiau praktinis – kada ir kaip, kuri grupė parlamentarų liks su Ramūnu Karbauskiu, o kuri bursis aplink Saulių Skvernelį ir formuos naują frakciją. Nieko nuostabaus: lyderių dualizmas – labai nepastovus politikos srityje. Tai kunigaikštis Kęstutis galėjo kariauti Vakarų fronte, o kunigaikštis Algirdas – Rytų ir tarsi nesusitikti Lietuvoje. Šiais laikais viskas kitaip. Juo labiau kad premjeras S. Skvernelis, skirtingai nei kiti į vadukus besiveržiantys „valstiečiai“, R. Karbauskiui nėra nieko skolingas. Jie abu, galima pripažinti, traukė partiją į pergalę. O dabar jau akivaizdu: abiejų lyderių orientyrai ir prioritetai – labai skirtingi.

REKLAMA


„Savaitė“: už šildymą mokėsime visą kainą


Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata šildymui galios tik iki šių metų gegužės 31 d. Premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad šios lengvatos galiojimas nebus pratęstas. Ar Seimo nariams nekils pagundų vėl įsiteikti rinkėjams ir siūlyti pratęsti lengvatos galiojimą? Plačiau apie tai – rašinyje „Su šiluma atkeliauja ir liūdna žinia apie šildymą“.


„Savaitė“: už šildymą mokėsime visą kainą


Bene garsiausias Lietuvos motociklininkas Laurynas Baltrūnas, daugeliui žinomas kaip Oblius, skuba į Beižionių vaikų globos namus, kur dirba socialiniu darbuotoju. Čia jo laukia daugelio sunkiais vadinami vaikai. Su jais vyras dosniai dalijasi ne tik meile plieniniams žirgams, bet ir gyvenimiška patirtimi. Daugiau apie šią išskirtinę asmenybę – rašinyje „Oblius ir jo „rokerių šaika“.


„Savaitė“: už šildymą mokėsime visą kainą


Kam reikėjo tris kartus perrengti suimtą Mesiją? Kokie buvo tie septyni Jėzaus Kristaus žodžiai ir kas juose tokio svarbaus, kad jie komentuojami, jiems skiriami muzikos kūriniai? Apie šiuos reikšmingus epizodus ir pakalbėsime rašinyje „Atlikta!“


Parengta pagal žurnalą "Savaitė"








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)