Prezidentūra neigiamai vertina automobilių taršos mokestį: pirmiau nori apmokestinti prabangias transporto priemones

Prezidentūra neigiamai vertina automobilių taršos mokestį: pirmiau nori apmokestinti prabangias transporto priemones


Prezidento patarėjas Povilas Mačiulis teigia, kad prezidentas Gitanas Nausėda laikosi pozicijos, jog pirmiausia turi būti įvestas automobilių prabangos mokestis, nes transporto priemonių taršos mokestis gali padidinti socialinę atskirtį.


„Prezidentas yra labai aiškiai pasakęs, kad jis norėtų, jog būtų ne tik aplinkosauginis koeficientas, bet turėtume ir prabangos dalį, kad tie, kurie važinėja prabangiais automobiliais, mokėtų daugiau.


Jeigu dabar pastebėtume, ką kalba Aplinkos ministerija, tai daugiau susikoncentruota į taršą ir čia vėlgi yra jautri tema, nes automobilius turi daug kas Lietuvoje ir kaimuose, ir miestuose, ir jie senoki.


Labai dažnai yra tokia situacija, jeigu žmogus turi mažesnes pajamas, tai jo automobilis daugiau ir teršia. Ko tikisi prezidentas? Kad visi nauji mokesčiai, taip pat ir prezidento iniciatyvos (...) turi būti socialiai jautrios ir negali dar labiau padidinti atskirties“, – „Žinių radijui“ teigė P.Mačiulis.


Spalio 3 d. Aplinkos ministerija skelbė parengusi Transporto priemonių taršos mokesčio įstatymo projektą, kuris numato mokestį už transporto priemonių (TP) keliamą taršą.


Įstatymo projekte taršiomis laikomos tos TP, kurios turi dyzelinu varomą variklį, kurio CO2 išmetimai viršija 115 g/km, ir tos TP, kurios turi benzinu ir (ar) dujomis varomą variklį, kurio CO2 išmetimai viršija 130 g/km.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>