Pirmąją mokslo metų dieną alkoholio pardavinėti įstatymas nedraus

Pirmąją mokslo metų dieną alkoholio pardavinėti įstatymas nedraus


Šiemet rugsėjo 1-osios šventė vyks sekmadienį. Per ją, pagal įstatymą, parduotuvėse bus uždrausta bet kokia prekyba alkoholiniais gėrimais. Vis dėlto šis draudimas į kitas dienas nebus perkeliamas, net jei dalis mokyklų šią šventę nuspręstų paminėti pirmadienį, sakė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian.


„Draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais kiekvienų metų rugsėjo 1 d. neperkeliamas į kitas dienas. Nepaisant to, kad draudimas neperkeliamas į kitas dienas, rugsėjo 2 d., kaip ir kitomis dienomis, prekybininkai privalo laikytis visų kitų įstatymo reikalavimų“, – sakė G.Belian.


Tarp reikalavimų: draudimas parduoti alkoholinius gėrimus asmenims iki 20 metų, užtikrinimas, kad viešojo maitinimo vietose asmenys iki 20 metų nevartotų alkoholinių gėrimų, esant abejonių, kad perkantis alkoholinius gėrimus asmuo yra jaunesnis negu 25 metų, reikalavimas iš perkančio alkoholinius gėrimus asmens pateikti asmens tapatybę liudijantį dokumentą.

REKLAMA


„Šiuo laikotarpiu departamentas skirs ypatingą šių nuostatų laikymosi priežiūrai“, – pridūrė ji.


Pasak jos, savivaldybės pačios turi teisę apriboti alkoholinių gėrimų prekybą švenčių metu.


„Savivaldybės turi teisę uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais švenčių, parodų, koncertų, teatro spektaklių, cirko ir kitų masinių renginių metu priimdamos tarybos sprendimus, taip pat uždrausti prekiauti ir kitą dieną, kuri nesutampa su rugsėjo 1 d.“, – teigė G.Belian.


Pasak NTAKD direktoriaus pavaduotojos, pernai šia teise pasinaudojo 8 savivaldybės.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)