Pirmą kartą Lietuvoje vyks gausių šeimų festivalis

Pirmą kartą Lietuvoje  vyks  gausių šeimų festivalis


Birželio 15-16 dienomis Valkininkuose vyks neeilinis renginys – gausios šeimos iš visos Lietuvos yra kviečiamos į Gausių šeimų festivalį „MES“, kurį pirmą kartą organizuoja Daugiavaikių šeimų asociacija MES.


Lietuvoje gausių šeimų yra virš 34 tūkst., kas sudaro penktadalį visų šeimų. Reiškia tris ir daugiau vaikų pasiryžta auginti tik kas penkta šeima. Ar tai blogai? O gal tai gerai? Kas lemia, kad Lietuvoje šeimos pasirenka mažesnės šeimos modelį? Ar tai lemia ekonomikos rodikliai, o gal tai Vakarų Europos tendencijos?


Gausios šeimos mūsų visuomenėje dažnai yra smerkiamos, tampa pašaipos objektu, neva, negebantys skaičiuoti ir planuoti savo šeimos reprodukcijos.


Anot Daugiavaikių šeimų asociacijos MES įkūrėjos Jurgitos Pocienės, šis reiškinys Lietuvoje dar labai gajus. „Šeimos nesiafišuoja, nesireklamuoja, nes jei tik išeina į viešumą, tuoj pasipila komentarai, pašaipos ir patyčios. Net ir į renginį daugiavaikei šeimai atvykti yra problematiška. Vien jau finansiškai dažniausiai susidaro didelės sumos (nakvynė, kelionės bilietai, maistas) tiek ir fiziškai – pakankamai sudėtinga sureguliuoti tarkim 7-8 asmenų šeimos važiavimo ypatumus, juk dažnai vaikai yra skirtingo amžiaus, visokių poreikių ir t.t. Todėl nutarėme suorganizuoti renginį išskirtinai tokioms šeimoms, kur niekas nebadys pirštais, jog štai šitie turi daug vaikų. Čia visi bus tokie patys – su vaikų pulkais“.

REKLAMA


Gausių šeimų festivalyje „MES“ susipins pramogos, edukacija, linksmybės, šeimų bendrystė, piknikas, rungtynės, diskusijos bei žinoma konferencija „Šeima – mano tvirtovė“, kurioje savo įžvalgomus dalinsis VšĮ „Šeimos institutas“ vadovė Jolanta Ramonienė, Daugiavaikių šeimų asociacijos MES įkurėja Jurgita Pocienė, portalo „Versli mama“ vyr. redaktorė Skaidrė Vainikauskaitė-Tomaševičienė, psichologė Ramunė Murauskienė ir kt. Ši konferencija, tai dalis Socialinės ir darbo ministerijos dalinai finansuojamo projekto „Šeima – mano tvirtovė“ dalis.


Be rimtosios dalies festivalyje bus daug linksmybių mažiesiems. Kol tėvai gilinsis į konferencijoje gvildenamas temas, vaikai galės dalyvauti gausybėje edukacinių užsiėmimų: kurti svajonių gaudykles, dalyvauti „Vėjų gaudymuose“ (tai milžiniškų muilo burbulų pūtimas), minkyti molį, išsilieti dailės terapijos pamokoje ir be abejo linksmintis nuostabiame milžiniškame batute.

REKLAMA


Vakare dalyvių laukia koncertinį Bardų programa, o naktį – kinas po žvaigždėmis.


Visos daugiavaikės šeimos kviečiamos registruotis iš anksto, kadangi dalyvių skaičius yra ribotas. Registruotis į renginį galima internetu.


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)