Nuo karščio dūstančiame sostinės viešajame transporte – vanduo keleiviams

Nuo karščio dūstančiame sostinės viešajame transporte – vanduo keleiviams


Įsismarkavus karščiams, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Vilniuje viešojo transporto keleivius tradiciškai kviečia atsigaivinti vėsiu šaltinio vandeniu. Šiemet vandens dalinimo akcija taip pat vyks tiek centro prieigų, tiek sostinės gyvenamųjų mikrorajonų viešojo transporto stotelėse ir autobusuose bei troleibusuose. Planuojama, kad viešojo transporto keleiviams bus išdalinta 6 tūkst. buteliukų šaltinio vandens.


„Rekordiniai birželio karščiai lėmė, jog tradicinė vandens dalinimo akcija mūsų keleiviams startuoja jau vasaros pradžioje. Nors atsinaujinus sostinės viešajam transportui kas antras autobusas ir kas trečias troleibusas turi kondicionavimo sistemą, tačiau itin karštomis dienomis salone net ir įjungus kondicionierius išlaikyti vėsią temperatūrą sudėtinga. Norime, kad kelionėms mieste viešąjį transportą pasirinkę vilniečiai ir miesto svečiai jaustųsi kuo patogiau, todėl ir šią vasarą karščiausiais jos laikotarpiais keleiviai sulauks kontrolierių staigmenos – gaivaus vandens“, – pranešime cituojama „Susisiekimo paslaugų“ direktorė Modesta Gusarovienė.

REKLAMA


Vandens dalinimo akcija prasidėjo ketvirtadienį Žirmūnuose, Minties stotelėje (link Šiaurės miestelio), Jeruzalėje, Jeruzalės stotelėje (link Santariškių) ir Karoliniškėse, Laivės prospekto stotelėje (link stoties). Viešojo transporto kontrolieriai šaltinio vandenį artimiausią savaitę dalins ir kituose Vilniaus mikrorajonuose, kad kuo daugiau keleivių galėtų atsigaivinti.


„Vandens dalinimo akcija yra viena iš tradicinių kontrolierių iniciatyvų, kurių metu ne tik parodome dėmesį keleiviams, bet ir pabendraujame, išgirstame jų atsiliepimų. Džiaugiamės, kad keleiviai pastebi ir teigiamai įvertina atsinaujinusį viešąjį transportą, kuriuo kelionės tikslą pasiekti tapo ir komfortiška, ir malonu“, – sako įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Viešojo transporto kontrolės skyriaus vadovas Domantas Putrimas.


Šiuo metu Vilniuje jau važiuoja beveik 300 naujų viešojo transporto priemonių – 250 autobusų ir 41 troleibusas. Juose esančios kondicionavimo sistemos pagal techninius reikalavimus yra pritaikytos darbui mūsų šalies oro sąlygomis tiek šiltuoju, tiek šaltuoju laikotarpiu. Kondicionieriai įrengti tiek keleivių salone, tiek vairuotojo darbo vietoje.


Pranešime primenama, kad sostinės viešasis transportas bus atnaujinamas ir toliau. Planuojama, kad iki 2020 m. sostinės autobusų parkas pasipildys dar 135 naujais autobusais.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>