Vidutinis atlyginimas „į rankas“ pirmą metų ketvirtį siekė 802 eurus

Vidutinis atlyginimas „į rankas“ pirmą metų ketvirtį siekė 802 eurus


Vidutinis mėnesio atlyginimas, atskaičius mokesčius, pirmą šių metų ketvirtį sudarė 802 eurus, praneša Lietuvos statistikos departamentas.


Kaip teigiama pranešime, palyginti su praėjusių metų ketvirtu ketvirčiu, vidutinis atlyginimas padidėjo 6,8 proc. Viešajame sektoriuje jis sudarė 826 eurus ir buvo 5,1 proc. didesnis, privačiajame – siekė 791 eurą ir buvo 7,7 proc. didesnis.


Realusis darbo užmokestis pirmą ketvirtį, palyginti su praėjusių metų ketvirtu ketvirčiu, šalies ūkyje padidėjo 6,7 proc.: viešajame sektoriuje – 5 proc., privačiajame – 7,6 proc.


Tuo metu vidutinis mėnesio atlyginimas, neatskaičius mokesčių, pirmą šių metų ketvirtį sudarė 1 tūkst. 262 eurus.


Kaip teigiama pranešime, pašalinus bruto darbo užmokesčio indeksavimo dėl įsigaliojusių mokesčių pasikeitimo įtaką, vidutinis atlyginimas „ant popieriaus“ sudarė 1 tūkst. 307 eurus ir, palyginti su praėjusių metų ketvirtu ketvirčiu, buvo 0,9 proc. mažesnis. Privačiame sektoriuje jis siekė 1 tūkst. 243 eurus ir buvo 1,9 proc. didesnis.

REKLAMA


Pagal Statistikos departamentą, vidutinis darbo užmokestis nekilo meninės, pramoginės ir poilsio organizavimo, žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės, statybos, žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo, švietimo bei kasybos ir karjerų eksploatavimo srityse – jose atlyginimas sumažėjo nuo 0,9 proc. iki 12,3 proc.


Atlyginimų pokyčiams įtakos turėjo padidintas valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų, valstybės tarnautojų ir biudžetinių įstaigų darbuotojų pareiginės algos bazinis dydis, padidinta minimali mėnesio alga, patikslinta nauja valstybės tarnautojų darbo užmokesčio sistema, pasikeitusi neapmokestinamojo pajamų dydžio skaičiavimo tvarka, teigia Statistikos departamentas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>