G.Nausėda pripažino pergalę Prezidento rinkimuose

G.Nausėda pripažino pergalę Prezidento rinkimuose


Lietuva turi naują prezidentą. Ekonomistas Gitanas Nausėda sekmadienio vakarą pripažino savo pergalę šalies vadovo rinkimuose.


„Labai norėjau paskambinti tėvukui, pagaliau paskambinau. Pasidžiaugėme pergale, paliūdėjome, kad mama negali šito matyti“, - žurnalistams sekmadienį sakė G.Nausėda.


Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, G. Nausėda surinko 71,65 proc. rinkėjų balsų, o jo konkurentė Ingrida Šimonytė – 28,35 proc. balsų.


Savo pergalę Prezidento rinkimuose pripažinęs G.Nausėda sako matąs savo konkurentę buvusią finansų ministrę I.Šimonytę užimančią ministrės pirmininkės pareigas.


„Matyčiau tokį scenarijų su viena sąlyga: jei ji taptų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nare, nes, netampant partijos nare, neįmanoma tapti partijos vadove. Jei ji taptų partijos vadove ir valdančiąją koaliciją formuotų TS-LKD, aš visiškai ją įsivaizduočiau premjero pareigose“, - žurnalistams sakė G.Nausėda.

REKLAMA


Jo teigimu, artimiausiu metu jis norėtų susitikti su visomis politinėmis jėgomis.


„Taip pat ir su ta politine jėga, kuri rėmė mano konkurentę I.Šimonytę. (...) Tik susidaręs labai išsamų vaizdą apie realią situaciją, esančią šiuo metu, aš galėčiau jau užtikrinčiau brėžti būsimosios Vyriausybės vizijas“, - kalbėjo G.Nausėda.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)