Žalingiems įpročiams – ne: daugėja ieškančių pagalbos mesti rūkyti

Žalingiems įpročiams – ne: daugėja ieškančių pagalbos mesti rūkyti


Gyventojų tyrimas atskleidė, kad dauguma (72,9 proc.) rūkiusių ar rūkančių asmenų yra mėginę mesti rūkyti. Iš jų tik 26,4 proc. pasisekė tai padaryti. 11,8 proc. pripažino, kad norėtų pamėginti mesti rūkyti, nors to niekada nėra bandę.


Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD), siekdamas padėti rūkantiems atsisakyti šio žalingo įpročio ir motyvuoti nerūkančius nepradėti rūkyti, yra sukūręs interaktyvią ir mobiliems įrenginiams pritaikytą interneto svetainę www.nerūkysiu.lt. Šios svetainės lankytojų skaičius nuolat auga.


Laikinai einančios NTAKD direktoriaus pareigas Gražinos Belian teigimu, siekis, kad nuo tabako priklausomi asmenys sulauktų pagalbos - vienas svarbiausių departamento prioritetų šiais metais, o viena iš priemonių, mažinančių tabako vartojimą, yra rūkančiųjų motyvacijos mesti rūkyti didinimas.


Svetainėje galima rasti interaktyvius testus, padedančius sužinoti rūkančiojo tipą bei priklausomybės laipsnį, rūkymo išlaidų skaičiuoklę, interaktyvų žmogaus kūną, parodantį žalą sveikatai ir pokyčius metus rūkyti, rubriką apie e. cigaretes bei interaktyvų Lietuvos žemėlapį, kur kreiptis pagalbos metant rūkyti. Šioje interneto svetainėje taip pat galima pasikonsultuoti su specialistais.

REKLAMA


„Departamentas džiaugiasi, kad interneto svetainė www.nerūkysiu.lt kasmet sulaukia vis didesnio dėmesio ir lankytojų aktyvumo. Šiemet svetainėje jau apsilankė daugiau nei 20 tūkst. lankytojų, didžioji dalis lankytojų (80 proc.) yra nauji. Tai rodo, kad svetainės turinys yra aktualus. Atsižvelgiant į tai, kad svetainė yra unikali Lietuvoje, tikslinga daug dėmesio skirti jos viešinimui ir populiarinimui, ieškant būdų, kaip pritraukti lankytojus patraukliu dizainu ir aktualiu turiniu“, - teigė G. Belian.


Didžioji dalis lankytojų interneto svetainėje domėjosi informacija, kaip mesti rūkyti, kokia yra rūkymo žala sveikatai bei kaip įveikti rūkymo badą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>