Bėgimo renginių sezonas bus atidarytas Trakuose jau šį šeštadienį

Bėgimo renginių sezonas bus atidarytas Trakuose jau šį šeštadienį


Šį šeštadienį, gegužės 11 dieną, jau septintą kartą vyks tradicinis „Eurovaistinės Trakų pusmaratonio“ bėgimas. Galima pagrįstai teigti, kad tai – tikras bėgikams skirtų vasaros masinių renginių sezono atidarymas.


Šiemet prie klasikinio pusmaratonio (21 097,5 m) 10,5 km, 5 km ir šeimoms bei vaikams skirtų bėgimų starto linijos iš viso turėtume pamatyti apie 2800 įvairaus amžiaus bėgikų. Jie į istorinę Lietuvos sostinę atvyks iš 18 valstybių. Tradiciškai Trakuose bus ypač gausios Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos bėgikų ir bėgimo mėgėjų delegacijos. Varžybas, kurių trasos driekiasi labai vaizdingomis vietomis, mėgsta sportininkai ir Lietuvos svečiai iš Jungtinės Karalystės, JAV, Belgijos, Olandijos, Vokietijos, Prancūzijos, Japonijos ir kitų šalių.


Pasak varžybas organizuojančios viešosios įstaigos „Sporto renginiai“ vadovo Evaldo Martinkos, idėja Trakų pilies kaimynystėje „susukti“ bėgikams įdomią ir labai gražią maždaug 10 kilometrų trasą pasiteisino: „Tie, kas nors kartą bėgo Trakų pusmaratonyje, akcentuoja, jog tokios gražios trasos tikrai nėra niekur kitur Europoje. Todėl žinia apie unikalia trasa pasižyminčias varžybas greitai sklido – į Trakus atvažiuoja bėgikai iš daugelio Lietuvos miestų, o užsienio valstybių atstovų kasmet daugėja. Šiemet mes džiaugiamės, kad bėgikų skaičius išlieka stabilus, o jiems visiems esame pasirengę pasiūlyti dar aukštesnio lygio renginį“.

REKLAMA


Jau keletą metų šias bėgimo varžybas remiančios „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė pasidžiaugė, kad šios varžybos tapo ir galimybe bendrovės darbuotojams patiems išmėginti jėgas: „Eurovaistinės Trakų pusmaratonis" jau tapo labai svarbia visos „Eurovaistinės" komandos tradicija. Šiemet apie 200 mūsų darbuotojų ir kolegų iš visos Lietuvos pasiruošė išbandyti savo jėgas įvairiose trasose – nuo trumpiausių, kuriose dalyvauja su vaikais, iki pusės maratono.


Tai labai džiuginanti tendencija. Su tokia gausia komanda šiemet visus kitus dalyvius taip pat kviesime atkreipti dėmesį į savo sveikatą, prevenciją, pristatysime „Sveikatos milijonierių" projektą, kuriuo kviečiame laiku susirūpinti pačiu brangiausiu turtu – sveikata. Ir, žinoma, jau tradiciškai priminsime visiems apie širdies būklę, kviesime prisijungti prie tarptautinės iniciatyvos ir pasitikrinti arterinį kraujospūdį. Didžiuojamės būdami šios iniciatyvos dalimi ir tikimės, kad renginys paskatins daugiau žmonių laiku susirūpinti sveikata bei jaustis gerai".

REKLAMA


Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė džiaugiasi, kad šios varžybos tapo stimulu ir vietos bendruomenei: „Mes laukiame turistų bet kuriuo metų laiku. Todėl mums tikrai smagu, kad šis gražus ir kasmet augantis bėgimo renginys į Trakus privilioja ne vieną tūkstantį žmonių. Tačiau dar smagiau, kad Trakų gyventojai iš žiūrovų tapo dalyviais: įvairiuose nuotoliuose šiemet startuos tikrai daug mūsų miesto gyventojų, kurie pirmaisiais metais būdavo tik stebėtojai. Kasdien matau vis daugiau reguliariai bėgiojančių įvairaus amžiaus žmonių, kuriems impulsą davė būtent „Eurovaistinės Trakų pusmaratonis“.


Solidus prizas bėgikų klubams


Nustebinti bėgimų dalyvius naujovėmis yra sudėtinga, tačiau šiemet varžybų organizatoriai ir vėl pateikė staigmenų. Ypatingas dėmesys šių metų bėgime bus skirtas bėgimo klubams. Jie kovos dėl „Sportpoint“ klubų taurės: solidus 1000 eurų vertės prizas atiteks tam klubui, kurio nariai pasieks geriausius rezultatus pusmaratonio ir 10,5 km distancijose. Jau šiandien kovoje dėl bėgimų klubų taurės paraiškas yra pateikę virš 10 komandų.


Startuos daug pajėgiausių stajerių


Sportinė kova varžybų distancijoje tikrai bus atkakli. Pagrindinėje Trakų pusmaratonio distancijoje yra užsiregistravę nemažai pajėgiausių Lietuvos ilgų nuotolių bėgikų: tai Remigijus Kančys, Ruslanas Seitkalijevas, Loreta, Kančytė, Milda Eimontė, Monika Bytautienė ir kiti. Paprastai labai stiprių bėgikų atvyksta iš kaimyninių valstybių: pavyzdžiui, pernai ir užpernai pusmaratonio bėgimą laimėjo svečias iš Baltarusijos Jurijus Kapcerovas, kuris šiemet irgi bėgs. Moterų grupėje pernai greičiausia buvo Vaida Žūsinaitė (1.19.32 val.), kuri bendroje įskaitoje finišavo trečia. Baltarusė Olga Kaminskaja, kuri 2017 ir 2018 m. buvo trečia, irgi yra užsiregistravusi startui.



Trakuose – ir organų donorystės idėja


„Trakų pusmaratonyje“ už organų donorystę bus bėgama pirmą kartą, tačiau šiemet įvairiuose Lietuvos miestuose organizuojama ir daugiau bėgimų, kuriuose Nacionalinio transplantacijos biuro suburta komanda neš šią kilnią idėją. Trakuose prie starto linijos išsirikiuos 12 bėgikų, jų marškinėlius puoš užrašas „Organų donorystei TAIP!“.


„Trakų pusmaratoniui“ suburtoje komandoje, bėgsiančioje už organų donorystę, – ir 60 metų recipientas Stasys Laniauskas, kuriam prieš 12 metų buvo atlikta kepenų transplantacija. Nuoširdus organų donorystės idėjos propaguotojas, ne kartą įveikęs ilgas distancijas ir taip įrodęs, kad žmogus po transplantacijos gali gyventi visavertį gyvenimą, Stasys ir šįkart nutarė dalyvauti bėgime. „Išeiti iš savo komforto zonos“ – taip savo pasiryžimą dalyvauti šiame sporto renginyje ir įveikti 5 kilometrų distanciją įvardija Stasys.


Be to, minint artėjančią Pasaulinę hipertenzijos dieną, „Eurovaistinė" ir Lietuvos hipertenzijos draugijos atstovai  „Eurovaistinės Trakų pusmaratonyje" jau ne pirmus metus kviečia prisijungti prie pasaulinės akcijos ir pasimatuoti arterinį kraujospūdį.  Specialistai kraujospūdį matuos ir visus norinčius konsultuos „Eurovaistinės" palapinėje viso renginio metu.


Į pusmaratonį – traukiniu


Tampa tradicija, kad bėgikai iš Vilniaus į Trakus vyktų traukiniu. Kelionė į Trakus šįkart ypatinga – sportininkų lauks „G7 Sportas“ trenerė Lina Ramanauskaitė, kuri kelionės metu surengs apšilimo treniruotę bei užtikrins, kad tiesiai iš vagono būtų galima atbėgti į varžybų startą.


Traukinys iš Vilniaus į Trakus išvyksta šeštadienį 8 val. 16 min.


Kiekvienas renginio dalyvis, pateikęs registracijos patvirtinimą, traukiniu keliaus su 30% nuolaida. Daugiau informacijos apie nuolaidą: https://bit.ly/2ZQyysI


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)