Baltarusija stabdo degalų ir naftos produktų eksportą į Lietuvą

Baltarusija stabdo degalų ir naftos produktų eksportą į Lietuvą


Minskas laikinai sustabdė degalų ir naftos produktų eksportą į Baltijos šalis, Ukrainą ir Lenkiją dėl esą į Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklas tiekiamos nekokybiškos naftos iš Rusijos.


„Šiuo metu (sandorių įsipareigojimai) yra pristabdyti iki tol, kol bus išspręstas rusiškos naftos klausimas. Sustabdytas šviesiųjų naftos produktų - benzinų ir dyzelino - tiekimas į Ukrainą, Lenkiją ir Baltijos šalis“, - sakė „Belarusskaja neftenaja kampanija“ (BNK) generalinio direktoriaus pavaduotojas Sergejus Gribas.


Pasak jo, eksporto apimtys yra mažinamos, nes „būtina visiškai aprūpinti vidaus rinką“. S. Gribo teigimu, vadinamųjų tamsiųjų naftos produktų eksporto Baltarusija nenutrauks.


BNK atstovas taip pat patikino, kad bendrovė šiuo metu atlieka darbus, jog dėl nutraukto eksporto nesulauktų jokių nuobaudų. S.Gribas, be kita ko, pabrėžė, kad BNK vertina žalą, kurią įmonė patirs dėl laikinai nutraukto eksporto.


Pasak Baltarusijos naftos bendrovės, atstovas neatskleidė, kada tikimasi atnaujinti naftos produktų eksportą.


Praeitą penktadienį Baltarusijos pareigūnai informavo apie staigų naftotiekiu „Draugystė“ tiekiamos naftos kokybės suprastėjimą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)