Nuspręsta, kada vyks referendumas dėl dvigubos pilietybės

Nuspręsta, kada vyks referendumas dėl dvigubos pilietybės


Konstituciniam Teismui išaiškinus, kad dvi dienas su dviejų savaičių pertrauka trunkantis referendumas prieštarauja Konstitucijai, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas ketina įregistruoti nutarimo projektą, kuriame numatyta referendumą dėl dvigubos pilietybės surengti kartu su pirmuoju Prezidento rinkimų turu - gegužės 12 d.


Trečiadienį apsvarstęs Konstitucinio Teismo nutarimą tai bendru sutarimu nutarė Teisės ir teisėtvarkos komitetas, kuriam vadovauja „valstietė“ Agnė Širinskienė.


Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Eltai sakė, kad nutarimo projektą dėl referendumo paskelbimo Seimas ketina priimti jau pirmajame Seimo pavasario sesijos posėdyje - kovo 10 d.


Konstitucinis Teismas vasario 15 d. paskelbė sprendimą, deklaruojantį, kad iniciatyva, jog referendumas dėl dvigubos pilietybės gali vykti dvi dienas su dviejų savaičių pertrauka, prieštarauja Konstitucijai.


Seimas referendumą siūlė organizuoti gegužės 12 ir 26 dienomis - tuo metu, kai vyks pirmasis ir antrasis Prezidento rinkimų turai.


Į Konstitucinį Teismą kreipėsi Seimas, suabejojęs, ar referendumo organizavimas su dviejų savaičių pertrauka atitinka Konstituciją.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)