Vilniuje pristatyta nauja elektrinių paspirtukų dalijimosi paslauga

Vilniuje pristatyta nauja elektrinių paspirtukų dalijimosi paslauga


Vilniuje pristatyta nauja elektrinių paspirtukų dalijimosi paslauga, kuria sostinės gyventojai ir svečiai nuo pavasario galės įveikti miesto atstumus.


Naujuoju paspirtuku į pristatymą pirmadienio rytą atvažiavęs Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius teigė, kad elektriniai paspirtukai tampa ne tik darnaus judumo mieste dalimi, papildo bendrą viešojo transporto ekosistemą, bet ir įpareigoja dar geriau užtikrinti reikiamą infrastruktūrą.


„Greitas ir atviras Vilnius sveikina visas šalies ir pasaulio įmones, norinčias vilniečiams ir miesto svečiams teikti mikromobilumo priemonių dalinimosi paslaugas. Džiaugiuosi, kad Vilniuje paslaugą plėtoti apsisprendė penkios bendrovės, kurios vilniečiams pasiūlys puikią alternatyvą keliauti mieste, tuo tarpu Vilnius ir toliau išliks laisva riedėjimo zona ir darys viską, kad tokius projektus plėtojančios įmonės turėtų geriausias sąlygas“, - sakė meras.


Planuojama, kad paslauga vartotojams bus prieinama pavasarį, tačiau tikslios datos kol kas nėra.


Paspirtukų nuomos paslaugas teiksiančios įmonės „CityBee“, „Flash“, „Swop“, „MyScoote“, ir „Unicorn scooters“ taip pat pasirašė memorandumą, kuriuo mieste atveriamos galimybės laisvam riedėjimui bei įsipareigojimas toliau tęsti darbus, gerinant takų infrastruktūrą, o dalijimosi paslaugą teikiančios įmonės susitars prisidėti prie eismo kultūros gerinimo.

REKLAMA


Naujoji paspirtukų nuomos paslauga veiks „free-float“ principu, kai naudojantis mobiliosiomis programėlėmis žemėlapyje bus galima matyti laisvų paspirtukų vietas ir juos iš ten pasiimti, o palikti kitur.


Paslaugos teikėjai numato, kad naudotis paslauga galės visi suaugusieji nuo 18 metų, tam nebus privalomas vairuotojo pažymėjimas.


Pilnai pakrautu paspirtuku galima nuvažiuoti 45 km ir išvystyti iki 25 km/h greitį.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)