UFC čempionė R.Namajunas planuoja apsilankyti Lietuvoje: „Noriu pamatyti tradicines vestuves“

UFC čempionė R.Namajunas planuoja apsilankyti Lietuvoje: „Noriu pamatyti tradicines vestuves“


Lietuvių kilmės kovotoja Rose Namajunas gegužės mėnesį stos į kovą ginti labiausiai prestižinės mišrių kovos menų (MMA) organizacijos - UFC - pasaulio čempionės diržą, o vasaros pabaigoje ji ketina apsilankyti Lietuvoje. Apie tai ji prisipažino ESPN žurnalisto Arielo Helwanio laidoje „MMA Show“.


Gegužės 11 dieną Brazilijoje R.Namajunas gins UFC minimalaus svorio kategorijos čempionės diržą akistatoje su šios svorio kategorijos reitingo lydere brazile Jessica Andrade.


UFC čempionės diržą R.Namajunas iškovojo 2017 metais, nugalėjusi lenkę Joanną Jedrzejczyk. Praėjusių metų balandį ji laimėjo revanšinę kovą ir apgynė diržą. Vėliau ji gydėsi traumą ir jos sugrįžimas į narvą įvyks tik šių metų gegužę.


„MMA Show“ laidoje kovotoja prisipažino, kad po traumos ji jau yra atsigavusi ir nekantrauja grįžti į kovos areną. Nors lenkė J.Jedrzejczyk viešai ne kartą kritikavo R.Namajunas dėl jos neva nenoro grįžti į narvą, lietuvių kilmės kovotoja eilinį kartą nesureikšmino lenkės pasisakymų.


„Manau, kad ji savo viršūnę jau pasiekė, ji daug metų dominavo šioje kategorijoje, bet dabar pralaimėjo dar vieną kovą ukrainietei. Tai nežinau, kas jai dar liko šiame sporte“, - sakė R.Namajunas.

REKLAMA


R.Namajunas tėvai iš Lietuvos į JAV išvyko 1991 metais. Sportininkė anksčiau minėjo, kad stengiasi su seneliais ir tėvais kalbėti lietuviškai. Paskutinį kartą ji Lietuvoje lankėsi 2013 metais. R.Namajunas yra susižadėjusi su buvusiu UFC kovotoju Patu Barry.


„Po šios kovos, rugpjūčio mėnesį, planuoju atvykti į Lietuvą. Vyks mano pusbrolio vestuvės. Noriu jose sudalyvauti ir pirmą kartą iš arti pamatyti tradicines lietuviškas vestuves. Galbūt mes su Patu ateityje padarysime tą patį“, - kalbėjo R.Namajunas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)