Kinijoje stovės brolių Lavrinovičių skulptūros

Kinijoje stovės brolių Lavrinovičių skulptūros


Broliai Lavrinovičiai tesi 2018-ųjų pabaigoje duotą pažadą užkariauti Holivudą, ir šiam tikslui pasiekti ruošiasi į kelionę aplink pasaulį. Tiesa, keliaus ne patys aukščiausi pasaulio dvyniai, o jų klonai.


Vieni garsiausių Kinijos menininkų šiuo metu gamina vaškines Darjušo ir Kšištofo skulptūras, kurios jau rudenį turėtų papuošti didžiausių Šanchajaus prekybos centrų fojė, o vėliau keliaus ir po kitus pasaulio didžiuosius miestus.


Natūralaus dydžio Lavrinovičių, dar žinomų kaip „LavTwins“, vaškinės figūros mieste, turinčiame net 24 mln. gyventojų, planuojamos pastatyti ankstyvą rudenį. Skelbiama, kad brolius bus galima pamatyti viename iš didžiausių Šanchajaus prekybos centrų: „Global Harbor“ arba „Cloud Nine“.


Kiekvieno iš šių pastatų plotas net 5 kartus lenkia didžiausią prekybos centrą Lietuvoje ir siekia virš 300 tūkst. kv. m. Skaičiuojama, kad prie čia stovinčių brolių figūrų įsiamžins apie 5 mln. Šanchajaus ir visos Kinijos gyventojų ir šalies svečių.


Vaškines Darjušo ir Kšištofo skulptūras patikėta gaminti Kinijos aukščiausio lygio meistrams – „Zhongshan Grand Orient Wax Art Co.“. Daugiau nei 600 figūrų sukūrusi kompanija yra viena žinomiausių vaško meno atstovių Rytuose ir visame pasaulyje.

REKLAMA


Malaizijoje ir Kinijoje galima apsilankyti daugiau nei 30-tyje šios kompanijos įkurtų vaško muziejų, kuriuose stovi tokios krepšinio, politikos ir pramogų pasaulio garsenybės kaip Donaldas Trumpas, Kobe Bryantas, Arnoldas Švarcnegeris, Merilyn Monroe, Lady Gaga ir kiti.


Vis dėlto, 212 cm ir 210 cm aukščio vaškinės brolių figūros taps iššūkiu net ir labiausiai patyrusiems meistrams. „Tai bus iki šiol didžiausios mūsų gamintos skulptūros ir dar vienu metu! Tai – ne eilinis projektas, kuris turės savų iššūkių, bet aukščiausi dvyniai pasaulyje sakė, kad reikalui esant bet kada gali atvažiuoti ir mums padėti.


Džiugu, kad „LavTwins“ ir komanda pasirinko būtent mus. Tikra garbė turėti aukščiausių brolių dvynių figūras savo kolekcijoje“, – komentavo „Zhongshan Grand Orient Wax Art Co.“ atstovas.


Iš stiklo pluošto ir plastiko gaminamiems statulų karkasams „LavTwins“ iškėlė didžiausi tikslumo reikalavimus – vaškinės skulptūros turi atvaizduoti brolių rekordinį ūgį.

REKLAMA


„Jei ne Mahometas pas kalną, tai Lavrinovičiai pas Mahometą. Ar ne taip tas pasakymas?“, – paklaustas apie vaškinių figūrų pasaulinį turą juokėsi Darjušas. „Kuomet buvome Kinijoje per olimpines 2008-ais, prie mūsų vienu metu net buvo susidariusi eilė žmonių nusifotografuoti – paskaičiavom, gal kokie 5000 kinų – ten jiems tokio ūgio žmonės – kaip ateiviai, kurie labai traukia“, – brolio komentarą papildė Kšištofas.


24 mln. gyventojų turintis Kinijos miestas – tik pirma stotelė vaškinių figūrų kelionėje po pasaulio megapolius. Kelis metus truksiantis vaškinių figūrų turas planuoja aplankyti Niujorką, Londoną ir kitus miestus ir turėtų sutapti su papildomais brolių pasirodymais tose rinkose. Kokie tai pasirodymai – broliai kol kas neatskleidžia.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)