Rokiškyje – Kultūros sostinės ir Kalėdų rezidencijos atidarymo šventė

Rokiškyje – Kultūros sostinės ir Kalėdų rezidencijos atidarymo šventė


Jau šį šeštadienį Rokiškio miesto gyventojai ir jo svečiai išvys neeilinį ir unikalų renginį – Kultūros sostinės ir Kalėdų rezidencijos atidarymą.


Režisierius Dalius Abaris su kūrybine grupe pasirinko Liongino Šepkos kūrinius kaip pagrindinį kūrybinį renginio motyvą. Skulptoriaus kūriniai, fotogrametrijos pagalba perkelti į 3D videografinę erdvę, atgys unikaliame projekte ant Rokiškio dvaro fasado, lydimi įstabaus garso takelio, atlikėjų ir, žinoma, Kalėdų Senelio džiuginančio pasirodymo. Juk atidaroma didelio populiarumo šalyje sulaukusi Kalėdų Rezidencija, įžiebiama dailininkų klubo „Roda“ sumanyta eglė-instaliacija.


Kasmet miesto dailininkai nustebina lankytojus originalumu. 2016 m. Kalėdų rezidencija išgarsėjo sukūrus eglę iš spalvotų virvių. 2017 metais džiugino eglišakių pynėmis puošta žaliaskarė. Šiais metais, įsiklausius į renginio tematiką, ji statoma iš medienos. Šventės lankytojus pasitiks prakartėlių edukacija ir net dvi mugės, kurių pasiūla palengvins šventinių dovanų paiešką.


Ir svarbiausia naujiena vaikų džiaugsmui! Muziejaus Sargo namelyje bus atidarytas Kalėdų paštas, o Kalėdų Senelis įsikurs savo Rezidencijoje, kur kiekvieną dieną iki pat sausio 6-osios matysis su vaikais.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)