85-ios sostinės kavinės sekmadieniais nemokamai vaišins senjorus kava ir arbata

85-ios sostinės kavinės sekmadieniais nemokamai vaišins senjorus kava ir arbata


Vilniaus savivaldybė sekmadienį paskelbė jau pradedanti šiltą ir bendruomenišką akcija senjorams - „Susitikim prie kavos puodelio“.


Ši akcija sostinėje vyks jau 18-us metus. Artėjant gražiausioms žiemos šventėms, savivaldybė kviečia verslą jungtis prie gražios iniciatyvos ir vaišinti senjorus kava ar arbata. Šiemet, pasak savivaldybės, sulaukta rekordiškai daug pasiūlymų - net 85 kavinės, restoranai, viešbučiai, kepyklėlės laukia senjorų nuo lapkričio 25 iki sausio 6 dienos, kviesdami leisti sekmadienio popietes jaukiai besišnekučiuojant prie kavos puodelių.


Pirmąjį akcijos sekmadienį Vilniaus meras Remigijus Šimašius susitiko su senjorais „Caif Cafe“ kavinėje Pašilaičiuose, kur atvyko ir senjorai iš Vilniaus Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ bei kiti garbaus amžiaus vilniečiai.


„Labai džiaugiuosi šia kasmetine akcija - kiekvienais metais vis daugiau senjorų ir vis daugiau kavinių prisijungia prie šios gerumo akcijos ir dalina šilumą visiems. Ši kava arba kavos puodelis yra simbolis - visi mes galime jos nusipirkti arba tiesiog išgerti puodelį namuose, bet susitikę mieste galime pašnekėti su tikrai labai išmintingu ir protingu žmogumi. Kava yra bendravimo simbolis, susitikimo, miesto pažinimo ir naujų vietų atradimo ženklas. Kviečiu senjorus dalyvauti, važinėti ir vaikščioti po miestą, jį pažinti ir bendrauti“, - sveikindamas senjorus su akcijos pradžia sekmadienį kalbėjo Vilniaus meras R.Šimašius.

REKLAMA


Šįmet dauguma kavinių ir restoranų tradiciškai senjorų laukia sekmadienių popietėmis. Keletas sostinės restoranų kava senjorus vaišins ir kitomis savaitės dienomis: šeštadieniais 13-14 val. gardžios kavos ar arbatos puodeliu vaišins „Huracan Coffee“, įsikūrusi Savanorių pr. 22. Kitos šio tinklo kavinės senjorų lauks sekmadieniais, tuo pačiu laiku. Restoranas „Botanique“ kava ar arbata pasimėgauti kvies šeštadieniais nuo 11 iki 12 val.


Restoranas „Amatininkų užeiga“ senjorų lauks iki gruodžio 24 d., kiekvieną sekmadienį nuo 13 iki 14 val. Iki sausio 1-osios senjorus sekmadieniais nemokamai vaišins ir kavinė „Formosa“. Kitos akcijoje dalyvaujančios įstaigos senjorų lauks kiekvieną sekmadienį iki sausio 6-osios.


„Jau keleri metai, kai visas mūsų kavinių tinklas prisideda prie akcijos senjorams ir mes labai džiaugiamės, kad Vilniaus miesto savivaldybė ir vėl kreipėsi į mus kviesdama prisidėti prie šios gražios kasmetinės tradicijos. Per šiuos kelerius metus pastebėjome, kad ši akcija senjorams labai patinka - jie mielai renkasi, bendrauja ir vaišinasi. Senjorams tikrai labai smagu susitikti ir pabendrauti. Gauname tik gerų atsiliepimų“, - pasakojo „Caif cafe“ kavinių Vilniuje tinklo vadovė Kamilė Krasinskaitė.

REKLAMA


Visi garbaus amžiaus vilniečiai akcijos kavinėse ir restoranuose nemokamai pasivaišinti kava arba arbata galės pateikę pensininko pažymėjimą.


Vilniaus savivaldybės duomenimis, pernai nemokama kava ir arbata senjorus šešias savaites vaišino 80 Vilniaus įstaigų, padovanojusių senoliams daugiau kaip 10 tūkst. kavos puodelių.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)