Vaikų darželiai - pergrūsti, bet tai ne vienintelė Vilniaus ugdymo įstaigų problema

Vaikų darželiai - pergrūsti, bet tai ne vienintelė Vilniaus ugdymo įstaigų problema


Vilniaus darželiai - perpildyti, tačiau, kaip parodė sostinės darželių ir pirmokų klasių patikros, tai ne vienintelė sostinės ugdymo įstaigų problema.


Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos atliko iki šiol didžiausio masto vaikų ugdymo įstaigų ir švietimo paslaugų tiekėjų saugos sveikatai vertinimą Vilniaus mieste.


Kampanijos tikslas - nustatyti problemas, galinčias turėti įtakos vaikų sveikatai, bei sutelkti skirtingas organizacijas ir tėvus siekiant gerinti vaikų saugos sveikatą.


Prasčiausia mokyklų būklė - Vilniaus apskrityje, ypač Vilniuje ir Vilniaus rajono mokyklose, rodo visuomenės sveikatos specialistų patikrinimų duomenys. Gera žinia, kad nemažai sostinės mokyklų, kurioje mokosi penktadalis visų Lietuvos mokinių, pradėtos renovuoti, bloga - kad tai trikdo mokymo procesą.


Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Razmienė Eltai sakė, kad ne visos sostinės mokyklos mokslo metus pradėjo turėdamos higienos pasus, liudijančius patalpų atitikimą higienos reikalavimams.

REKLAMA


2018 metų sausio mėnesį bendrojo ugdymo programas be leidimo-higienos paso veiklą vykdė 170 iš 1306 Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prižiūrimų mokyklų. Iš 326 Vilniaus apskrityje patikrintų mokyklų leidimų - higienos pasų neturėjo 113.


Pernai NVSC atliko 665 ugdymo įstaigų, vykdančių ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programą, patikrinimus ir net 54 proc. jų nustatė visuomenės sveikatos saugos reglamento pažeidimus, paskyrė 87 administracines nuobaudas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)