A.Klova: „Noriu rašyti tiesiog gražią muziką“

A.Klova: „Noriu rašyti tiesiog gražią muziką“


Šį šeštadienį, lapkričio 3 d., 18 val. Kompozitorių namuose Vilniuje (A. Mickevičiaus g. 29) rengiamas vakaras kompozitoriaus Algirdo Klovos sukakties proga.


A.Klova ne tik žinomas kamerinių, simfoninių kūrinių, dainų autorius, bet ir puikiai pažįstamas kitų žanrų gerbėjams - griežia smuiku su savo kapela „Vydraga", ištikimai dalyvauja kantri muzikos festivaliuose, ne kartą pripažintas geriausiu kantri instrumentalistu Lietuvoje. Gerai žinomos ir skoningos popmuzikos dainos, tokios kaip „Vakar vakare", „Aš noriu Kalėdų" ir kt.


Kompozitorius svečius pasitiks savo ryškiausiais kamerinės kūrybos puslapiais: tai tarptautiniam talentingų muzikantų trio „Agora" skirti kūriniai „Ferihymnia", „Saulės triptikas", žinomo pianisto Arūno Šlausto interpretuojami „Spalva", „Kita spalva", populiarioji „Kaimo smuikininko melodija", prigijusi Nacionalinės premijos laureato Čiurlionio kvarteto repertuare, ir nuotaikinga, gili, kupina emocijų vokalinė kūryba Liudviko Jakimavičiaus, Liutauro Degėsio, Vlado Braziūno tekstams - ciklai „Keltininkas", „Ryto vandens spalva", „Lino laimė", dainos vaikams.

REKLAMA


Vokalinius kūrinius atliks ištikimieji A.Klovos kūrybiniai bendražygiai, žinomi atlikėjai: dainininkės Gintarė Skėrytė, Vilma Kurpytė, gitaristas Algimantas Pauliukevičius, operos solistė Vilija Kuprevičienė ir pianistė Aleksandra Žvirblytė, jaunoji „Liepaičių" choristė Šarūnė Petkevičiūtė, pianistas Vilius Grušnius. Vakaro finalą papuoš dainos, atliekamos choro „Ave vita", vadovaujamo Kastyčio Bariso.


Koncertą komentuoja ir autorių kalbina muzikologė Laimutė Ligeikaitė. Ji yra rašiusi, jog A.Klovos kūriniai bene ryškiausiai byloja apie tai, jog akademinė muzika nei nuobodi, nei sausa, juolab ji visuomet „paspalvinama" folkloro atgarsiais ir šviesia lyrika. Artimas autoriui minimalizmas čia santūrus ir lietuviškų šaknų, o kaip svarbiausias elementas visuomet girdisi melodija. „Aš esu melodininkas, noriu rašyti tiesiog gražią muziką", - prisipažįsta A.Klova.


Partnerio informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>